Et program, der byder på viden om nyeste forskning på klimaområdet, inspiration til klimahandling, internationalt udsyn, samt den store klimaordfører-debat, hvor vi bliver klogere på, hvor de politiske partier står i klimadebatten. For blot at nævne nogle få.

180 arrangører har budt ind med samtaler, debatter, workshops, koncerter og udstillinger til programmet, der indeholder 400 enkeltstående programpunkter. Vi forventer 40.000 deltagere over de tre dage, Klimafolkemødet varer. 

I Middelfart Kommune ser borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, frem til at byde velkommen til tre dage med debat og klimahandling. 

– Jeg er imponeret over den velvilje og det store engagement, der er for debattere klima og inspirere til klimahandling sammen. Klimafolkemødet, der begyndte med et beskedentantal deltagere i byrådssalen i Middelfart, har på ganske få år udviklet sig til at være stedet, hvor både danske og internationale aktører mødes til den vigtige samtale om klimaet, siger Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart Kommune. 

Klimaforandringerne rammer os alle og derfor er klimadebatten på Klimafolkemødet bydende nødvendig, understreger Bo Libergren, der er formand for regionsrådet i Region Syddanmark. 

– Klimafolkemødet er blevet en drivkraft, som både regionalt og nationalt sætter den grønne dagsorden. Programmet er spækket med debatter og arrangementer, som samler, udfordrer og opfordrer borgere, virksomheder og beslutningstagere til at finde klimaløsninger sammen, og det er der brug for. Klimaforandringerne gør med god grund danskerne bekymrede, og den rekordstore interesse for at deltage i dette års Klimafolkemøde er et klart signal om, at danskerne går op i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund, siger Bo Libergren.

Klimafolkemødet 2023. Foto: Claus Fisker

Men det stopper ikke her. I år tager Klimafolkemødet det skridtet videre og udvider med initiativet ’Klima kender ingen grænser’, der har det klare formål at styrke samarbejdet og vidensdelingen mellem Danmark og udlandet på klimaområdet med fokus på, hvad vi kan lære af hinanden. I år med fokus på Tyskland.

– Vi glæder os til at byde 100 tyske deltagere velkommen i Middelfart i år. Deltagere, der, gennem workshops og events i Flensborg og Kiel, bliver klædt på til at deltage aktivt i Klimafolkemødet i Middelfart. Jeg er spændt på, hvad vi kan lære af vores naboer syd for grænsen, og hvordan vi kan inspirere hinanden, siger Christa Boisen, chef for Klimafolkemødet.

’Klima kender ingen grænser’ bliver til i samarbejde med Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e.V. og er finansieret af midler fra Interreg Deutschland-Danmark. Projektet løber over to år.

Klimafolkemødet lægger i år telte til fællesspisning, hvor private, politikere, foreninger og organisationer kan booke bord og et måltid mad. Fællesspisning på Klimafolkemødet er sat i søen ud fra ideen om, at samtalen og debatterne ikke slutter, når telte og scener lukker ned. 

Klimafolkemødet 2024 finder sted fra 29. – 31. august i Middelfart. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Gå på opdagelse programmet her: Program (klimafolkemoedet.dk)

Klimafolkemødet 2024 er: 

• 400 debatter, workshops, samtaler og kulturevents

• 180 arrangører

• 100 boder

• 18 scener

• 1.500 studerende på ungdomsuddannelser, der deltager i undervisningsforløbet RYK Klimaet 

• Streetfoodmarked 

• Festival for el-køretøjer