På det seneste byrådsmøde i Middelfart mandag blev der rejst spørgsmål om fremtiden for borgerrådgiverfunktionen i kommunen. En borger, der var til stede under mødet, udtrykte bekymring over den nuværende mangel på en borgerrådgiver og ønskede svar fra kommunalbestyrelsen om, hvorvidt der er planer om at genindføre funktionen.

Borgeren spurgte:

– Pt. er der jo ikke nogen borgerrådgiver i Middelfart, og derfor kunne jeg godt tænke mig at høre, hvilke tanker kommunalbestyrelsen har gjort i forhold til, om man vil genansætte i samme form eller i en anden form, eller om der er nogle tanker om, at der kommer en borgerrådgiverfunktion igen.

Borgeren efterlyste også oplysninger om en rapport, som den tidligere borgerrådgiver angiveligt nåede at afslutte inden sin fratrædelse:

– Jeg mener at vide, at borgerrådgiveren nåede at afslutte sin seneste rapport, inden hun fratrådte, og i den forbindelse vil jeg høre, om denne rapport bliver offentliggjort på et tidspunkt, spurgte han.

Borgmester Johannes Lundsfryd svarede på borgerens spørgsmål ved at bekræfte, at arbejdet med rapporten vil blive behandlet i byrådet og indgå i det videre arbejde:

– Jeg ved ikke helt præcist, hvordan formen bliver, men selvfølgelig vil det arbejde, der er lavet, også indgå i byråds- og forvaltningsarbejdet. Det kommer på dagsordenen denne måned.

I forhold til spørgsmålet om genansættelse af en borgerrådgiver forklarede borgmesteren, at kommunen overvejer en ny samarbejdsmodel inspireret af erfaringer fra Kronjylland:

– Vi arbejder efter en model, hvor vi går sammen med andre kommuner om at ansætte borgerrådgivere. I stedet for, at vi har to tredjedele af en borgerrådgiver i Assens, to tredjedele i Nordfyn, så går vi sammen om at ansætte to fuldtidsborgerrådgivere.

Modellen skal ifølge borgmesteren skabe et stærkere fagligt miljø og sikre en mere stabil rådgivning for borgerne:

– Det skaber et lidt mere fagligt miljø omkring tingene. Det gør, at hvis der er en, der har brug for at holde ferie, så er der stadig en anden, man kan få fat i, udtalte Lundsfryd på byrådsmødet.

Borgeren spurgte også til tidsrammen for, hvornår den nye model kan forventes at træde i kraft, da der er stor efterspørgsel blandt borgerne på at få borgerrådgiverfunktionen tilbage. Hertil svarede borgmesteren, at der endnu ikke er fastsat en præcis dato, men understregede, at der er stor interesse i at få en løsning på plads snarest muligt.