GASTRONOMI. På Restaurant Marsvinet følger menukortet altid årets rytme. Nu hvor sommeren er forbi, har restauranten ved Marinaen i Middelfart lanceret sit efterårskort fyldt med råvarer, der emmer af sæson og dybde. Vildt, svampe, græskar og rodfrugter sætter tonen, og det hele er sammensat på en måde, der både afspejler naturen udenfor og giver gæsterne en oplevelse af varme og fylde på tallerkenen.
»Vi har altid lavet et kort, som afspejler den årstid, vi er i. Derfor går vi fra sommerkortet til efterårskortet nu. Det betyder retter med vildt, svampe, græskar og rodfrugter. Råvarer, man forbinder med efteråret,« fortæller køkkenchefen.
På kortet finder man blandt andet en risotto med køljohansvampe, en vildtterrine og klassiske desserter i efterårsversioner. »Vi serverer en tarte tatin med danske æbler og retter med bær. Det handler om at bruge danske råvarer, som passer til sæsonen,« siger han.
Vin, musik og ål på programmet
Restaurant Marsvinet handler ikke kun om at servere mad men også om at skabe oplevelser. Derfor har de sat en række arrangementer i kalenderen, der skal lokke både lokale og tilrejsende ind i husets atmosfære ved havnekajen.
Den første vinaften finder sted den 10. oktober. Her vil gæsterne få serveret seks glas vin, ledsaget af en tapasanretning, der matcher de enkelte vine. »Vi starter typisk med noget bobler, og så smager vi os gennem det område eller den producent, vi har valgt til aftenen. Vi har inviteret vores vinleverandør, som guider os og fortæller om vinene, producenten og området. Gæsterne kommer ind klokken 18, og omkring klokken 21.30 siger vi tak for i aften,« fortæller køkkenchefen.
Udover vinene holder Marsvinet også fast i de gamle traditioner. Ålegildet vender tilbage, hvor gæsterne kan sætte sig til bords og nyde den klassiske danske spise med alt tilbehør. »Det er traditionelt dansk. Man spiser ål med det faste tilbehør, og så er der jo også de gamle ritualer, som folk fortæller mig, man skal huske. Vi har valgt at kombinere det med øl fra vores eget ølprojekt, som passer rigtig godt til, og selvfølgelig også en eller to snaps, som jo hører til,« siger han med et smil.
Færre åbningsdage – mere kvalitet
Som mange andre i branchen mærker Marsvinet også udfordringen med at finde kvalificeret personale. Derfor har restauranten valgt at holde lukket mandag og tirsdag. »Det er lidt et udtryk for, at højsæsonen er slut, men det er også fordi, jeg selv står her tyve dage om ugen, så det er rart med en enkelt fridag. Hvis der kommer forespørgsler på selskaber eller mindestunder, så åbner vi selvfølgelig, men det er svært at finde kvalificeret personale, især tjenere. Vi har været heldige med kokkene, men vi mangler stadig tjenere,« siger køkkenchefen.
Med færre åbningsdage kan holdet til gengæld give den fuld gas, når restauranten er åben. Og placeringen ud til Lillebælt, hvor gæsterne kan nyde udsigten over havet, gør oplevelsen til noget særligt, uanset om det er en vinaften, en koncert eller et klassisk ålegilde.
Traditioner og nye idéer
Når vinteren nærmer sig, holder Marsvinet fast i traditionerne, der er blevet en del af stedets identitet. Musikprogrammet fortsætter, Mortensaften fejres som altid, og de succesfulde vinaftener bliver gentaget. Samtidig arbejdes der på nye koncepter, blandt andet en skaldyrsaften, som dog først bliver aktuel til foråret.
»Vi har et godt spækket musikprogram, og vi holder fast i traditionen med Mortensaften. Flere vinaftener er allerede planlagt, og vi undersøger, om vi skal lave et skaldyrsevent til foråret. Der er mange idéer i støbeskeen,« fortæller køkkenchefen.
Hyggen i centrum
Spørger man, hvorfor man skal lægge vejen forbi, er svaret enkelt. »Det er et super hyggeligt sted at komme. Vi er vældig flinke, og folk kan opleve det, de gerne vil. De kan spise god mad, drikke vin, tage til koncert, få en øl til et ålegilde eller bare sidde og hygge sig. Det er hele pakken,« siger han.
Med efterårsmenuen på plads, vinaftener i kalenderen og udsigt til nye traditioner er der ingen tvivl om, at Restaurant Marsvinet ved Marinaen i Middelfart går en travl og smagfuld sæson i møde. Her er hyggen i centrum, udsigten en gave i sig selv, og tallerkenen altid fyldt med sæsonens bedste råvarer.
Hos Restaurant Marsvinet ved Marinaen i Middelfart kan du se frem til en efterårssæson fyldt med gode råvarer, hyggelige traditioner og masser af musik. Vi inviterer indenfor til en række oplevelser, hvor mad, vin og stemning går hånd i hånd:
Mad og traditioner
- Vinaften (Piemonte) – 10. oktober 2025
- Ålegilde – 31. oktober 2025
- Vinaften (Portvin) – 7. november 2025
- Mortensaften – 10. november 2025
- Julefrokost – 21. november 2025
- Julefrokost – 22. november 2025
Koncerter
- I lynets tegn – 25. september 2025
- TV2 Jam – 23. oktober 2025
- Værsgo’ – en hyldest til pladen – 24. oktober 2025
- Karsten Skov Trio – 30. oktober 2025
- Anders Blichfeldt – 6. november 2025
- Per Nielsen – 20. november 2025
Fra vin og ål til musikalske oplevelser og klassiske traditioner – alt sammen med udsigt over Lillebælt. Restaurant Marsvinet skaber rammerne for både de store aftener og de små øjeblikke, hvor kvalitet, hygge og nærvær er i centrum.