Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af lønmodtagere i Danmark faldt med 1.500 personer fra juli til august, hvilket bringer det samlede antal lønmodtagere ned på 3.021.700.

Ifølge talene fra Danmarks Statistik oplevede den private sektor det største fald, hvor antallet af lønmodtagere faldt med 1.900. Til gengæld var der en mindre stigning i de offentlige stillinger, hvor 400 flere personer blev ansat.

I Middelfart Kommune ses der en lille stigning i arbejdsløsheden på årsbasis, fra 2,3 procent i august 2023 til 2,5 procent i august 2024.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen udtaler i en pressemeddelelse, at selvom beskæftigelsen fortsat er høj, er der store forskelle på tværs af landet.

– På trods af et lille fald holder beskæftigelsen sig på et højt niveau, samtidig med at ledigheden er lav, indleder hun og fortsætter:

– Vi ser kommuner, hvor både beskæftigelsen og ledigheden stiger samtidig, mens andre steder oplever fald i beskæftigelsen.

Og Middelfart er ikke undtaget fra den dynamik. Selvom beskæftigelsen overordnet set har været stabil, har kommunen også oplevet en mindre tilvækst af nye lønmodtagere inden for offentlige brancher. Tallene fra Danmarks Statistik peger på, at offentlige sektorer som sundhed, undervisning, og offentlig administration fortsat skaber arbejdspladser, hvilket stemmer overens med de nationale tendenser.

På landsplan viser Danmarks Statistik også, at visse sektorer som transport og rengøring blev hårdt ramt i august, hvor antallet af ansatte faldt med henholdsvis 1.400 og 1.300 personer. I modsætning hertil er der i industri- og forsvarssektoren set en stigning på henholdsvis 700 og 1.000 ansatte.

– Vi skal have styr på balancerne, og det vil blandt andet sige, at der skal være muligheder for job og uddannelse i alle dele af Danmark, afslutter ministeren.

Selvom beskæftigelsen i august faldt med 1.500 lønmodtagere fra måneden før, viser de seneste års data, at der er kommet 22.400 flere lønmodtagere til siden august 2023. Denne årlige stigning er særligt drevet af en vækst på 18.100 nye job i den private sektor og 4.300 i den offentlige sektor.