En 54-årig mand fra Armenien, bosat i Danmark gennem 13 år, stod i går tiltalt i en domsmandsret i Odense for trusler og chikane mod en sagsbehandler fra Jobcenteret i Middelfart.

Ifølge TV2 Nyheder, der rapporterede sagen onsdag aften, havde manden efterladt 147 truende talebeskeder på sagsbehandlerens telefonsvarer over en periode på to måneder i 2021. Anklagerne inkluderede verbale angreb, hvor manden flere gange ytrede dødstrusler og grove fornærmelser rettet mod både sagsbehandleren og hendes familie.

Ifølge manden selv var han frustreret over sagsbehandlerens afslag på førtidspension, som en læge havde anbefalet. Han følte sig dårligt behandlet af jobcenteret og mente, at sagsbehandleren havde manipuleret dokumenter fra hans læge, så det fremstod, som om han ønskede at komme i arbejde frem for at modtage pension. Manden forklarede i retten, at de mange beskeder ikke var ment som trusler, men snarere som en måde at få sagsbehandleren til at forstå sandheden. Han hævdede desuden, at hans bemærkninger om, at sagsbehandleren skulle dø, var misforstået og en uheldig oversættelse fra armensk.

Sagen havde haft store personlige konsekvenser for sagsbehandleren, som under retssagen beskrev, hvordan hun følte sig utryg og konstant frygtede for sit liv. Hun havde efterfølgende modtaget psykologbehandling og var sygemeldt i flere måneder på grund af hændelsen.

På trods af anklagemyndighedens krav om en hårdere straf samt udvisning af Danmark, blev manden idømt fire måneders betinget fængsel. Retten lagde vægt på mandens baggrund og det tidsmæssige forløb. Dommen var dog ikke enstemmig, da én af dommerne mente, at straffen burde have været ubetinget. Manden kunne derfor forlade retsbygningen som en fri mand.

Retten i Odense afgjorde også, at der ikke var grundlag for at udvise den tiltalte, da det ville kræve en dom på mindst fire til fem måneders ubetinget fængsel, en straf, han altså undgik.