I en samtale med Jacob Bjørnskov Nielsen, formand for Klima-, Natur- og Genbrugsudvalget i Middelfart Kommune, blev der sat fokus på den seneste udvikling i varmepumpeprojektet i Ejby. Tidsfristen for projektet er blevet forlænget til 2026, hvilket giver kommunen mere tid til at sikre, at projektet bliver gennemført på en ordentlig måde.

– Fordelen er jo, at vi nu har længere tid til at finde en placering til den her varmepumpe, så vi kan få fjernvarmen til at fungere. Det betyder, at vi også kan få den nødvendige varme derfra. Så derfor er det rigtig vigtigt, at vi har fået en forlængelse, forklarer Jacob Bjørnskov Nielsen indledende, som ser den ekstra tid som afgørende for projektets succes.

Projektet i Ejby, som har til formål at udnytte overskudsvarme fra lokale virksomheder, er en del af kommunens langsigtede plan om at udbygge fjernvarmenettet og sikre en mere bæredygtig varmeforsyning. 

– Den generelle udvikling i projektet er, at der er blevet lavet nogle planer for, hvornår vi skal i gang med de forskellige projekter, og hvornår vi skal lave projektforslag og lignende. Og det tror jeg sådan set nok skal forløbe planmæssigt, siger Jacob Bjørnskov Nielsen om projektets fremdrift.

Et element i projektet er, at borgerne skal tilslutte sig fjernvarmeordningen. 

– Det kræver i sidste ende også, at borgerne tilslutter sig projekterne. Det kræver en vis procentdel, før projekterne kan realiseres, tilføjer han.

Tilslutningen fra borgerne er altså afgørende for, at projektet kan blive en realitet og sikre fjernvarme til flere husholdninger i området.

Forlængelsen af tidsfristen betyder, at Middelfart Fjernvarme har mere tid til at sikre projektet, herunder placeringen af anlægget og tilslutningen af borgerne.