28-årige Peter Kristensen har været en central skikkelse i Middelfart Boldklub siden 2016, hvor han skiftede fra Vejle Boldklubs ungdomsafdeling til den lille, men ambitiøse klub. Siden dengang har han været vidne til og en del af en rejse, der har set Middelfart transformere sig fra en lokal klub til en, der har nu har markeret sig på den nationale fodboldscene.

Peter Kristensens historie er en fortælling om mod, vedholdenhed og kærlighed til fodbold, som strækker sig fra hans tidlige dage i klubben til det seneste pokaleventyr, hvor Middelfart har sendt højererangerende klubber som OB og Hobro ud af pokalturneringen.

Da Peter først kom til Middelfart, var han blot en ung dreng med drømme om at spille professionelt fodbold. Han husker tydeligt sin tid i Vejle, hvor han blev en del af en talentfuld gruppe spillere.

– VB er kendt for at skabe dygtige ungdomsspillere, og der var jeg både uheldig og heldig med, at de valgte nogle andre end mig. Tre af mine kammerater fik kontrakt, og jeg fik ingen, så jeg skulle videre, fortæller han.

Det, der kunne have været en skuffelse, blev i stedet en mulighed for Peter.

– Man kan sige, at når man sorteres fra, så må man tage et skridt ned. For mig var det den rigtige beslutning. Hvis jeg skal pege på nogen, der har haft betydning for mig i VB, så er det også Kim Engstrøm, der var en slags fodbold-far for mig og anbefalede mig at skifte til Middelfart, siger Peter Kristensen.

Engstrøm spillede en helt afgørende rolle som mentor for Peter og var ikke kun en støtte i hans karriere, men også en kilde til inspiration og vejledning. Hans anbefaling til at skifte til Middelfart Boldklub blev dermed ikke blot et råd; det var en skelsættende beslutning, der kom til at ændre hele Peters liv og bane vej for en ny og spændende fase i hans fodboldkarriere.

– Ham stolede jeg blindt på, da han sagde det. Han skabte kontakt til Lars Peter Hermansen, der var sportsdirektør på det tidspunkt, og efter én snak fandt vi ud af, at det var den rigtige, siger Peter Kristensen.

At Peter Kristensen har spillet i Middelfart siden 2016 siger også noget om hans person. Han vægter relationerne, fremfor at leve “nu og her” som mange andre.

– Jeg tror, at jeg som menneske adskiller mig fra andre spillere, da jeg er et familiemenneske. Det siger måske også noget, at jeg spillede i VB i 11 år. Jeg er glad, når jeg føler mig tryg. Det indtryk, jeg fik af klubben, da jeg skiftede til dem, stemmer overens med det, der er i dag, siger han.

Denne tryghed har haft en helt afgørende betydning for Peters udvikling i Middelfart, da den har givet ham mulighed for at blomstre som spiller og menneske, samtidig med at han opbygger det nødvendige fundament for at kunne bidrage til klubbens ambitioner om at rykke op i NordicBet Ligaen. Peter har en brændende ønsket om at hjælpe sit hold med at nå dette mål og gøre Middelfart til en konkurrent på højeste niveau i dansk fodbold.

– Jeg er Middelfart-dreng med stort M, og min drøm er, at vi skal være så gode som muligt. Det fortjener klubben og menneskerne omkring. En dag vil vi gerne rykke op, og det er jeg sikker på, at vi kan, fortæller Peter Kristensen.

De store øjeblikke i Middelfart-trøjen

Peters ambition og dedikation er smittende, og han har hurtigt udviklet sig til et idol for de yngre spillere i klubben, der ser op til ham som et forbillede. Det var i denne kontekst, at Peters rejse kulminerede i dette års pokaleventyr.

– Der har været pokalmagi på Middelfarts Stadion. Vi er et sindssygt godt hold. Hvis man kommer her til Middelfart, uanset hvilken række man spiller i, skal man være klar. Ellers vil vi gøre livet svært for vores modstandere, slår Peter Kristensen fast.

Denne attitude har været drivkraften bag Middelfarts imponerende præstationer i pokalturneringen, hvor de har formået at besejre etablerede klubber som OB og Hobro.

– Jeg synes generelt, at vi har spillet mod tre rigtige hold i form af OB, Hobro og Viborg. Det har været rigtig gode pokalkampe, og det er slet ikke ufortjent, at vi kom så langt og var tæt på at slå Viborg, siger Peter Kristensen.
Det er dog ikke kun pokaleventyret i denne sæson, som Peter Kristensen ser tilbage på med stolthed over meritter i Middelfart-trøjen, selvom det er dét, der har givet størst opmærksomhed.

– Jeg tror, det her pokaleventyr er det, der har vækket størst interesse, og som tilskuerne måske har været mest stolte af. Men vi har haft nogle helt vildt flotte sæsoner her i Middelfart, hvor vi også er blevet nummer tre i 2. division. Det er sæsoner, som vi er stolte af, understreger Peter Kristensen.

Kristensen vil ikke anfægte, at sejren over OB, en af Danmarks større klubber, har en særlig plads i hans hjerte.

– Det er klart, at det er rigtig flot, især sejren over OB i kampen mod Fyn. Det er noget, vi er meget stolte af, siger han.

Middelfart er Peters andet hjem

Som Peter ser fremad, er hans drøm ikke kun at opnå succes på banen, men også at give noget tilbage til Middelfart.

– Jeg ser det som mit andet hjem. Da jeg var barn, havde vi masser af plads, og havde to syv mandsmål i haven, og jeg får samme følelse i ‘gryden’ i Middelfart. Det er den fedeste bane at spille på, og det er det hyggeligste stadion i 2. division, fortæller Peter Kristensen.

Denne dybe tilknytning til klubben og byen skinner igennem i hver eneste bemærkning, han kommer med, og det er klart, at Peter Kristensen er mere end bare en spiller; han er et symbol på klubbens værdier og ambitioner.

Med denne passion og beslutsomhed er Peter Kristensen et levende bevis på, hvad det betyder at spille for Middelfart Boldklub. Han har været med på rejsen fra en ung spiller til et klubikon, og er klar til at tage klubben til nye højder, men det gælder ikke kun rejsen på banen. Også udenfor banen er han et forbillede. Efter hver kamp i ‘gryden’ står ungdomsspillere klar med en bemærkning til ham eller vil have en selfie med klubikonet.

Som Middelfart Boldklub fortsætter og arbejder mod nye mål, er Peter Kristensen en uundgåelig del af den fortælling. Med hans erfaring, dedikation og kærlighed til spillet er han en spiller, man kan regne med, og en spiller, der vil fortsætte med at inspirere både sine holdkammerater og klubbens unge talenter i mange år fremover.