Den 1. oktober 2024, blev den årlige job- og uddannelsesmesse, Job Over Broen, afholdt i Fredericia Idrætscenter. Dette arrangement, som er et samarbejde mellem Fredericia Kommune og Middelfart Kommune, er årets største lokale messe for job og uddannelse i området.

Messen blev indviet af SF’s Connie Maybrith Eden, formand for Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget i Fredericia, som i sin åbningstale understregede vigtigheden af samarbejde.

– Det er nyt, at vi i år har valgt at have samarbejde på tværs af broen, hvilket tydeligt afspejles i det flotte resultat, vi kan se her i dag. Hvis vi ser os omkring, bemærker vi, at der allerede nu er en bedre fyldning. I dag har vi samlet 17 uddannelsesinstitutioner, 52 virksomheder og mange interesserede personer, som gerne vil have en anden uddannelse eller ønsker et job. Vi håber at kunne skabe nogle rigtig gode matches, sagde hun.

Eden, som selv pendler over broen, fremhævede de mange transportmuligheder, der gør det nemt at deltage i arrangementet.

– Der er både tog og busser samt en udmærket cykelrute, så det lader sig gøre. Jeg håber, at I alle får nogle gode timer i dag, og at I måske kan møde nogle mennesker, I ikke havde regnet med, sagde hun.

Hendes opfordring til de mange jobsøgende var klar: vær åben for mulighederne.

– Man kan have en idé om, hvilken type job man gerne vil have. Man kan have en forestilling om, hvilken type medarbejder man ønsker. Man kan også have en klar idé om, hvilken uddannelse man stræber efter. Men lad jer overraske, lød budskabet.

Formanden for Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget i Middelfart, Morten Weiss-Pedersen (C), deltog også i arrangementet og delte sine tanker om arbejdsmarkedet.

– Arbejdsmarkedet, hvor virksomheder og medarbejdere i den grad arbejder sammen, kan være udfordrende. Jeg håber også, at vi kan udnytte denne lejlighed til virkelig at møde de forskellige virksomheder. Jeg vil gerne takke dem, fordi de i den grad har stillet sig til rådighed. Der er også skoler, som I kan besøge her. Så I har virkelig en god mulighed for at finde et match, sagde Morten Weiss-Pedersen.

Messen summede af liv i hal 5 og 6, hvor mange jobsøgende var mødt op for at finde nye muligheder. Forventningen var, at 500 til 800 personer ville deltage, og det blev hurtigt klart, at denne forventning blev indfriet. Det var ikke kun jobsøgende, der var til stede; der var også repræsentanter fra Kriminalforsorgen, som præsenterede deres lastbil for at sætte fokus på rekruttering til deres fag, især i forhold til udbygningen i Sønder Omme.

Deltagerne kunne også deltage i informative foredrag om tips til at forbedre deres CV og jobsøgning. Jobindex præsenterede “Dit CV for livet”, mens Candeno fokuserede på “Dit digitale værktøj som hjælper dig med at lande dit næste job.” Derudover blev der gjort en indsats for at øge kendskabet til de handicapkompenserende ordninger for virksomheder, der ønsker at ansætte personer med funktionsnedsættelser.

Det var tydeligt, at der var stor interesse for messen, da mange af de jobsøgende allerede havde givet udtryk for deres begejstring over at deltage. Ønsket om at få et job var den primære drivkraft for de fremmødte. Arrangørerne forventede, at der ville komme mellem 800 og 1000 besøgende i løbet af dagen.

Job Over Broen er ikke kun en vigtig platform for jobsøgende, men også et væsentligt skridt i retning af at styrke samarbejdet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Arrangementet gav deltagerne mulighed for at netværke og finde relevante jobtilbud, samtidig med at det gav en værdifuld indsigt i de muligheder, der er tilgængelige for at komme ind på arbejdsmarkedet.