En 64-årig alment praktiserende læge fra Fyn er blevet idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel for omfattende svindel, der strakte sig over flere år.

Retten i Svendborg afsagde dommen i dag, tirsdag, efter at lægen havde erkendt sig skyldig i anklagerne. Dette fremgår af rettens hjemmeside.

Lægen, der drev sin egen klinik, blev fundet skyldig i systematisk at have svindlet med afregning for ydelser og konsultationer, som aldrig fandt sted. Svindlen omfattede både hendes egen praksis og lægevagten, hvor hun indberettede fiktive lægelige ydelser i perioden fra 2016 til 2021. I alt drejer det sig om 29.000 falske indberetninger, hvilket resulterede i et økonomisk tab for Region Syddanmark på over 4,2 millioner kroner.

Retten lagde vægt på, at der var tale om et omfattende og systematisk bedrageri begået af en person i en betroet stilling, og så medførte det ikke kun økonomiske konsekvenser, men påvirkede også en række patienters journaler, som dermed ikke længere var retvisende.

Lægen forsøgte i retten at forklare sin handling med, at hendes ægtefælle blev syg i 2016, hvilket gjorde det vanskeligt at drive klinikken. Dette argument blev dog ikke tillagt afgørende vægt.

Som en del af dommen blev lægen frakendt retten til at administrere afregninger i forbindelse med lægelige ydelser. Desuden blev hun pålagt at tilbagebetale en del af det svindlede beløb, hvor retten foretog en konfiskation af 3.278.831 kroner. Lægen havde allerede tilbagebetalt 1,1 millioner kroner til regionen, som vil blive brugt til at dække erstatningskrav samt salæret til hendes forsvarer.

Den dømte læge har nu 14 dage til at beslutte, om hun vil anke dommen til landsretten.