Budgetprocessen er i gang, og der er mange store dagsordener. Kernevelfærd og klima fylder, og det kræver stort økonomisk råderum. Samtidig er kultur også en vigtig dagsorden for os – både som politikere, men også som medlemmer af Børn-, kultur-, og fritidsudvalget. Det økonomiske råderum skabes i høj grad af kommunens attraktivitet, og derfor er det vigtigt at vi som kommunalbestyrelse værner om den. Samtidig er det vigtigt at understøtte kommunens kulturliv og sammenhængskraft.

Derfor synes vi, at Middelfart kommune skal investere i et medlemskab af FilmFyn. FilmFyn er en regional filmfond, der støtter og investerer i spillefilm, tv-fiktion og kort- og dokumentarfilm med det mål at skabe vækst, udvikling og oplevelser, der bidrager til filmkulturen på Fyn, i Danmark og forhåbenligt snart i Middelfart.

Middelfart er den eneste fynske kommune, der ikke er medlem. Et medlemskab vil betyde at store, stjernespækkede filmhold rykker til Middelfart kommunes smukke locations – og at vi efterfølgende kan se vores by på det store lærred. Det vil betyde, at kulturlivet bliver styrket og dermed kan skabe en større sammenhængskraft i kommunen. Og så vil det betyde, at vores erhvervsdrivende får flere kunder i biksen og byen kommer til at summe af liv. Et eksempel, som de fleste af os nok kan huske, er Netflix-filmen “Kærlighed for voksne”, der er optaget i Strib. Den lå nr. 1 over ikke-engelsksprogede film og blev streamet i mere end 90 lande – tænk bare hvor mange, der har fået øjnene op for Middelfart kommune derigennem.

Derudover laver FilmFyn talentudvikling for børn og unge, udbreder interesse og viden om film i folkeskolerne og åbner nye døre til kulturlivet. Og selvom medlemskabet har en pris, følger der en gearingsfaktor på 4,8 med – altså, når vi lægger 1 krone i kassen, får vi 4,8 kr igen.

FilmFyn er positivt for erhvervslivet, attraktiviteten, sammenhængskraften, kulturlivet, børn og unge og meget mere. Derfor går vi til budgetforhandlinger med ønske om et medlemskab af FilmFyn

Anna Poulsen Broen, SF og Kent Moesgaard, Venstre

Medlemmer af Børn-, kultur-, og fritidsudvalget.