Middelfart Kommune står overfor væsentlige beslutninger om budgettet for 2025-2028. Direktionen har fremlagt deres forslag, der bygger på en solid vækst- og udviklingsstrategi, som borgmester Johannes Lundsfryd er yderst tilfreds med. I en nylig samtale har borgmesteren givet sit syn på budgetforslaget og de overordnede linjer, som kommunen følger.

Borgmester Lundsfryd fremhæver, at den langsigtede strategi om at tiltrække nye borgere og skabe flere arbejdspladser nu viser sig at bære frugt.

– Vi har i flere år arbejdet på at tiltrække nye borgere og skabe flere arbejdspladser af mange årsager, men også for at øge skatteindtægterne, som vi kan bruge til at forbedre velfærden. Budgetforslaget afspejler, at det virker, udtaler han.

Det faktum, at kommunen i 2025 har flere midler til velfærd end i 2024, ses som et klart tegn på denne positive udvikling.

En anden vigtig del af budgettet er anlægsprojekter, hvor kommunen i 2025 kan påbegynde et ekstra stort projekt. Dette skyldes en beslutning om selvbudgettering i 2022, som har givet kommunen en ekstraordinær indtægt på 100 millioner kroner. Disse midler vil blive investeret i forbedringer af børnehaver, skoler, plejehjem og andre essentielle områder.

– På anlægssiden kan vi se, at vi har mulighed for et ekstra stort anlægsprojekt i 2025, hvilket er muligt, fordi vi valgte selvbudgettering i 2022. Det giver os 100 millioner kroner mere, end vi ellers ville have haft til engangsinvesteringer, som vi nu kan bruge på børnehaver, skoler, plejehjem og andre områder, fortæller borgmesteren.

Budgetforslaget indeholder også konkrete investeringer i velfærdsområderne. For eksempel er der afsat 27,550 millioner kroner til at styrke folkeskolens almenområde over de næste fire år, hvilket skal sikre, at flere elever kan inkluderes i den almindelige undervisning. Derudover vil midlerne fra den politiske aftale om ældrereformen også blive brugt til at løfte kvaliteten i ældreplejen, hvor kommunen arbejder med en række tiltag for at sikre bedre rammer og trivsel for både medarbejdere og borgere.

– Kerneopgaven for vores kommune, som for mange andre, er at sikre god velfærd. Det betyder, at vi skal have gode daginstitutioner, gode skoler og fokus på ældre- og socialområdet, siger Johannes Lundsfryd.

Når det kommer til det politiske samarbejde omkring budgettet, understreger borgmesteren, at processen nu er i gang med at inddrage forskellige samarbejdspartnere og interessenter, herunder ældreråd, handicapråd, ungeråd og frivilligcentret.

– Jeg håber på, at vi kan opnå et bredt politisk forlig, hvor så mange som muligt er med til at tage ansvar for økonomien i det kommende år, siger Johannes Lundsfryd afsluttende.

Med fokus på velfærd og store anlægsprojekter er målet at sikre, at Middelfart forbliver et attraktivt sted at bo, arbejde og leve.

Læs også