Young Boys FD’s kamp mod Middelfart Boldklub på 2. påskedag var afgørende for deres videre færd i 3. division. Med en sejr ville klubben have sikret sig en plads i oprykningsspillet og dermed have været et skridt tættere på at opfylde deres drøm om at spille i en højere division, men det gik det ikke som planlagt for klubben, og de endte med at tabe kampen og sluttede grundspillet på syvendepladsen.

Young Boys FD blev grundlagt i sommeren 2021, da klubben overtog licensen fra Silkeborg KFUM. Klubben havde store ambitioner om at bevare KFUM-værdierne og samtidig tilbyde spillerne en fuld pakke, hvor de blev ansat i klubbernes business-afdeling og dermed blev vænnet til arbejdslivet. Manden bag det hele var iværksætteren Holger Kristiansen, der tidligere har haft succes med projekter som Oddset, Bet24, KanalSport, og Bet25.

Kristiansen og resten af Young Boys FD’s delegation var til stede på Middelfart Stadion og holdt øje med både deres egen kamp og de øvrige kampe i 3. division. De vidste, at en sejr var afgørende for deres chancer for at kvalificere sig til oprykningsspillet og at en sejr ville bringe dem et skridt tættere på deres drøm om at spille i en højere division.

De første 43 minutter af kampen så lovende ud for Young Boys FD, og Sebastian Balle scorede for klubben og bragte dem foran. Målet betød, at uanset udfaldet af kampen ville Young Boys FD komme med i top-6. Men desværre holdt føringen kun indtil det 64. minut, hvor Middelfart udlignede ved William Akpan. Kristiansen og co. kunne dog juble igen efter 71 minutter, da deres hold scorede og bragte dem på 2-1.

Men som minutterne gik, blev telefonerne hyppigere og hyppigere taget i brug, og det var tydeligt, at noget stort var på vej. Kristiansen og resten af delegationen fra Silkeborg-egnen vidste, at de øvrige kampe ville have en afgørende indflydelse på deres placering i tabellen. De havde alt at vinde og alt at tabe, og spændingen steg, da kampen nærmede sig sin afslutning.

I det 93. minut fik Middelfart hjørnespark, og Kristiansen sagde noget i retning af, at en udligning ville sende Young Boys FD i nedrykningsspillet. Det Holger Kristiansen sagde blev til virkelighed, da hjørnesparket strøg direkte i mål. Den jubel, som Young Boys FD havde lagt op til, blev erstattet af spillere, der smed sig ned i græsset af ærgrelse.

Som om det ikke var slemt nok, så scorede Middelfart også i det næste minut, og kampen endte med et nederlag på 3-2 til Young Boys FD. I øjeblikket, hvor de førte kampen, var klubben helt oppe at ligge nummer tre i 3. division, men med nederlaget endte de på en syvendepladsen i grundspillet.

Det var en særdeles bitter pille for klubben at sluge, især efter at have arbejdet så hårdt og investeret så meget i deres projekt om at bevare KFUM-værdierne og tilbyde spillerne en fuld pakke med ansættelse i klubbens business-afdeling. Men selvom det ikke gik som planlagt, så vil klubben nok bruge denne erfaring som motivation til at arbejde endnu hårdere og forbedre sig til næste sæson.

Selvom det var en trist dag for Young Boys FD, så er der stadig meget at være stolt af. Klubben er et godt eksempel på, hvordan man kan kombinere sport og arbejde, og samtidig bevare en stærk klubkultur og værdier. Det er klart, at Young Boys FD har en lys fremtid foran sig, og med deres ihærdighed og engagement, vil de fortsætte med at vokse og udvikle sig som en klub