På landsplan oplever Socialdemokratiet fremgang, men det er ikke kun moderpartiet der trækker medlemmer til.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, i daglig tale DSU, har oplevet en stor fremgang i Fredericia. Den lokale afdeling er nu blevet den største afdeling i hele Sydjylland. I løbet af det sidste år er de vokset med hele 30%. Formand for DSU Fredericia, Aurora Krasniqi er glad for opbakningen: “Vi er utroligt glade for den opbakning vi møder hos de unge i kommunen. Vi møder store smil og en stor tilslutning til det socialdemokratiske projekt”

Et lille udsnit af de lokale kræfter i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.
Foto: Privat

Ved sidste folketingsvalg fik Sydjylland kaldenavnet “DF-land” – et billede formanden ikke kan nikke genkendende til blandt de unge i Fredericia.

De unge socialdemokrater ligger ikke på den lade side i kampen om de unge: “Der er flere grunde til vores fremgang. Først og fremmest har vi været på flere kampagner på kommunens uddannelsesinstitutioner. Desuden virker det på de unge til, at de føler de bliver taget seriøst. At deres holdinger bliver hørt af partiforeningen og byrådsgruppen. Det trækker mange til” udtaler Aurora Krasniqi til Fredericia Avisen.

Plakaterne kom i lygtepælene med hjælp fra DSU.
Foto: Privat

Selvom den lokale afdeling har øget aktiviterne i løbet af året, er der ingen tvivl om, at valgkampen fylder meget for de unge socialdemokrater. De lægger en masse kræfter i arbejdet for Socialdemokratiet. “Vi har allerede uddelt over 5.000 foldere. Det er både i postkasser, men også i dør-til-dør, hvor vi møder vælgerne. Vi slapper ikke af! Lørdag morgen foregår foran rådhuset, hvor vi møder de borgere der bruger vores flotte gågade” siger formanden om DSU’ernes indsats i kommunalvalgkampen.