FHK skulle for alvor stå deres prøve i denne sæson mod en direkte konkurrent. Det skete på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg, som FHK endte med at vinde 31-24 over efter en flot anden halvleg.

FHK spillede lørdag eftermiddag topkamp på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg. Kampen havde stor betydning, da FHK i princippet kunne ryge fra en anden- til en fjerdeplads med et nederlag, hvis Mors-Thy samtidig fik point mod KIF Kolding.

Til kampen var betingelserne optimale for FHK. Med i truppen var igen Thorsten Fries efter to måneders fravær, og også Jonas Langerhuus var igen til rådighed, hvilket gav reelle alternativer til både Sebastian Frandsen og Anders Martinusen.

Fra start blev det klart, at det ikke ville blive nogen køn affære. Begge holds målmænd, Sebastian Frandsen og Mikkel Løvkvist, storspillede, og samtidig var de to holds angreb usikre. FHK’s første mål blev først scoret efter knap fem minutter, da Martin Bisgaard tog sagen i egen hånd og bankede bolden i kassen til 1-1.

Hurtigt fik Gudmundur Gudmundsson nok af det haltende angrebsspil. Han endte med at kommandere James Junior Scott ud på bænken og satte Kristian Stoklund ind til at spille syv mod seks. Skarpheden manglede stadig, og FHK var halvvejs inde i første halvleg derfor bagud 6-4.

Til gengæld havde Bjerringbro-Silkeborg heller ikke stor tur i den. Rasmus Lauge fandt ikke det niveau frem, som han er kendt for på landsholdet, og det gjorde, at FHK fik ædt sig ind i kampen stille og roligt. 10-9 var stillingen til hjemmeholdet efter 23 minutter, men et par gode minutter bragte FHK i front 12-11, da Sebastian Henneberg scorede i tom kasse.

Et par sjuskede fejl i slutningen af første halvleg gjorde dog, at FHK endte med at gå til pause bagud med 14-13 efter en første halvleg, hvor de ikke ramte deres niveau.

I anden halvleg var det et forvandlet FHK-hold. Den usikkerhed og de sjuskede fejl, der prægede første halvleg, var pist forsvundet. Samtidig fortsatte Sebastian Frandsen med at tage fra i kassen. Det symboliseres i det 34. minut, hvor han reddede sit andet straffekast i kampen og gav FHK momentum.

Få minutter senere var stillingen 18-16 til FHK, og forinden havde der været en kaotisk situation. Først med Reinier Taboada og i sekvensen efter en trukket angrebsfejl kom der gang i begge hold. Dommerparret Henrik Nielsen og Jacob Falkenberg blev omringet. De blev enige om at dømme angrebsfejl, og så sprang helvede løs blandt hjemmeholdets tilskuere og spillere.

Det endte med at blive kampafgørende. FHK holdt hovedet koldt, og 42 minutter inde i opgøret var stillingen 20-16 til de fredericianske gæster. Det kom midtjyderne sig aldrig over, og de måtte skuffe hovedparten af de 2.237 tilskuere, hvoraf omkring 100 var FHK-fans og var i en helt anden stemning.

adp-as.dk

Med ti minutter igen var det sidste udkald for BSH. Stillingen var 25-19 til FHK, som scorede efter behag. Sebastian Henneberg dirigerede angrebsspillet til perfektion, og var der ikke mål, så var der straffekast, og dem tog Kristian Stoklund sig af i sikker stil. I alt lavede han seks mål på straffe og otte mål i hele kampen.

Selvom kampen var afgjort, holdt FHK skruen i vandet. Føringen kom op på 31-22, da Taboada sendte bolden i tomt mål. Det skulle vise sig at blive FHK’s sidste scoring i kampen, som endte 31-24. Dermed bevarer FHK andenpladsen og lægger afstand til en konkurrent.