I sidste uge var det den tidligere Venstreminister Karsten Lauritzen, der takkede af og præsenterede sig selv som ny direktør hos DI Transport. Nu har Venstre fundet hans afløser på gruppeformandsposten på Christiansborg.

Venstres folketingsgruppe har tirsdag udpeget Thomas Danielsen som ny gruppeformand. Den 38-årige vestjyde overtager dermed stafetten fra Karsten Lauritzen, der har valgt at udtræde af Folketinget.

Thomas Danielsen er ny gruppeformand. Foto: Venstre

Danielsen har siddet i Folketinget siden 2011 og kan skrive både en uddannelse som lastvognsmekaniker og bankrådgiver på CV’et.

Privat danner han par med Marie Dam Danielsen, og parret har sammen to børn.

– Jeg er meget glad og beæret over at blive valgt som ny gruppeformand for Venstre, og jeg vil gå til opgaven med stor ydmyghed. Det er noget helt særligt for mig at blive valgt af de kolleger, der kender mig så godt, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, siger Thomas Danielsen.

I fritiden driver Thomas Danielsen et mindre hobbylandbrug, ligesom han er en ivrig jæger. Især Færøerne er en yndet feriedestination, da Danielsen er halvt færing og føler sig knyttet til broderfolket i Atlanterhavet.