Venstres Kenny Bruun Olsen fortæller nu, at Venstre vil stemme for en kommende havneudvidelse i Fredericia, dog ønsker partiet, at ADP A/S betaler for en række løsninger, så borgerne i Fredericia, mindst muligt, mærker en kommende havneudvidelse.

I onsdags meldte Karsten Byrgesen (D), at han stemmer for en havneudvidelse i Fredericia. Han ville dog være sikker på, at miljøet ikke lider stor overlast, og man vælger de rigtige løsninger i forhold til miljøet.

Denne søndag morgen melder Venstres Kenny Bruun Olsen, at han og Venstre også stemmer for en kommende havneudvidelse i Fredericia Kommune.

Kenny Bruun Olsen (tv) Arkivfoto: AVISEN

– Først og fremmest er erhvervslivet en del af Venstres DNA. Vi ønsker et stærkt erhvervsliv i Fredericia med alt, hvad det bringer, fordi det skaber vækst, arbejdspladser, bosætning og fremgang i vores by, siger Kenny Bruun Olsen indledningsvist.

– Som lokalpolitiker skal vi også tage os af de borgere, der kan blive berørt af en kommende havneudvidelse, og her spiller det havneselskab, som Fredericia Kommune er storaktionær og ejer i, en større rolle. De mange penge, der er kommet i selskabet over de senere år skal ud at arbejde.

Hvordan?

– Det var eksempelvis en god løsning, da havnen var med, dengang vi udvidede og ændrede afkørsel 59. Vi er interesseret i at bruge samme løsning. En havneudvidelse er havnerelateret, så det er klart, at vi skal have havnen til at betale for en række løsninger, der modsvarer, de ting, borgerne kan blive generet af, siger Kenny Bruun Olsen og uddyber:

– Fredericia Kommune havde ikke alle pengene i kassen, da vi skulle udvide afkørsel 59, men det blev tilgodeset af havnen, netop fordi det var en havnerelateret udvidelse.

Husk borgerne

Imens Kenny Bruun Olsen igen og igen slår fast, at Venstre stemmer for, så vil han have, at man husker borgerne i Fredericia Kommune.

– Det er borgerne, der lider, hvis det støjer. Der kører i alt 360.000 lastbiler på Fredericias veje, så det er klart, at vi forventer, at det er noget, havnen vil være med til at betale for, når asfalten skal lappes og når det støjer. Der er skabt en milliardforretning med ADP A/S, som netop har præsenteret endnu et overskud på over 100 millioner, selvfølgelig skal de penge ud at arbejde for ejerne, mener Kenny Bruun Olsen.

Erhvervslivet skal og havnen skal blomstre

– Selvfølgelig skal havnen udvides, selvfølgelig skal den blomstre, men den skal også give tilbage her, også er det klart, at erhvervslivet skal hænge sammen og have det godt i Fredericia. Vi er for erhvervslivet i Fredericia. Erhvervslivet skal have gode rammevilkår, så naturligvis skal der være gode forhold her og vi skal gribe de muligheder, der opstår, inklusiv en havneudvidelse, slår Kenny Bruun Olsen afslutningsvist fast.