Efter at det er kommet frem, at der er problemer på Ulleruphus i forhold til arbejdsmiljøet, føler Venstre sig bekræftet i at der skal etableres en whistleblowerordning nu. Samtidig undrer Pernelle Jensen sig over, at der ikke kommer informationer om problemerne til Økonomiudvalget.

En gruppe af medarbejdere valgte i sidste uge at gå til medierne med deres oplevelse af et dårligt arbejdsmiljø. Både Dansk Folkeparti og nu også Venstre er frustrerede over, at det indtil videre ikke er lykkes at få besluttet sig for en whistleblowerordning for de kommunale arbejdspladser,

– Det her bekræfter mig i, at den whistleblower-ordning Venstre har presset på for, den skal blive til noget. Det her var mit budgetforslag, at vi nu skulle sætte skub i det her. At det skulle prioriteres som noget af det første. Når man ser på alt det vi har været igennem – og nu det her, det viser bare, at den her ordning er helt nødvendig at have i Fredericia Kommune, siger Pernelle Jensen fra Venstre.

Hun finder det meget trist at læse, at der er medarbejdere, som oplever et dårligt arbejdsmiljø og har ondt i maven, når de går på arbejde. Hun synes at det har taget alt for lang tid at få gennemført en whistleblowerordning, men forventer at der kommer noget på plads inden sommerferien. Pernelle Jensen bemærker at medarbejderne ikke har følt, at de kunne gå gennem de eksisterende kanaler, og netop derfor vil Venstre have at der kommer et ekstra talerør til dem. Samtidig efterlyser hun også at Senior- og Handicapudvalget tager sagen om Ulleruphus op og kigger grundigt på den:

– Det er også en kultur, som udvalget skal kigge på. Jeg håber ikke det er en kultur der er andre steder i kommunen. Man skal kunne turde rejse en kritik, uden at frygte for sit arbejde. Vi skal have fundet en løsning på det her. Jeg forventer, at vi også i Økonomiudvalget skal drøfte det her, udtaler Pernelle Jensen.

Allerede den 24. marts 2021 sendte Venstre en mail til kommunaldirektøren, hvor man foreslog at Økonomiudvalget blev præsenteret for medarbejderevalueringerne:

– Dem vil vi gerne se på et mere detaljeret niveau. Vi vil også gerne have en status på hvem der forlader os. Det også på baggrund af, at DJØF har fortalt, at vi har en stor udskiftning. Vi har brug for i Økonomiudvalget at vide mere om det her. Det her gør det ikke mindre vigtigt. Det her er en kun en ekstra begrundelse for, at Økonomiudvalget er tættere på hvad der foregår i de forskellige institutioner og på de forskellige områder.

Pernelle Jensen ønsker at medarbejderne i kommunen oplever reelle muligheder for at komme til orde, og samtidig at man også handler på informationer, man får som lokalpolitiker. Det er Lars Ejby Pedersen (A), formand for Senior- og Handicapudvalget, samt medlem af Senior- og Handicapudvalget, Bente Ankersen (A), der også er medlem af bestyrelsen på Ulleruphus.

– Man har vidst det her i lang tid uden at gøre noget ved det. Det forstår jeg ikke. Jeg forstår ikke, at man kan side med den her information uden at gøre noget ved det. Jeg vil meget kraftigt opfordre til, at Økonomiudvalget bliver inddraget, så vi kan få svar på det spørgsmål. Det er med til at understøtte en dårlig kultur, at man ikke tager medarbejderne alvorligt. Når man oplever så stort et problem med så mange medarbejdere, så skal man tage det seriøst, slutter Pernelle Jensen.

5 1 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
11:48 - 3. maj 2021 11:48

Som jeg forstår det, så sidder Lars Ejby og Bente Ankersen i bestyrelsen. De har pligt til at undersøge sagen, hvis der er utilfredshed. Og det er ikke i tråd med den socialdemokratiske opfattelse, når disse to ikke gør noget, men de vil have de utilfredse til at stå frem med navn før de gør noget.
Det er ikke noget at sige til, at det går dårligt mange steder i den kommunale forvaltning med sådanne mennesker.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
12:01 - 3. maj 2021 12:01

Når de mennesker, der kan se, at noget er galt og de ikke kan komme igennem med det i den daglige ledelse og de så henvender sig skriftligt til formanden. Det der sker med Bente Ankersen og Lars Ejby Pedersen er, at de vil have navnene frem, så dem, der kan se problemerne står til fyring. Og så kan Bente Ankersen fortsætte med at drikke kaffe og bolle (undskyld, men det er et citat fra det Bente Ankersen skriver andet steds)!

Sidst redigeret 4 dage siden af Jens Jørn Pedersen