Er jeg den eneste dansker, der er totalt forvirret over udbuddet af tv og streamingtjenester? Vi tager et kig på mulighederne. Læs med her.

Hele efteråret blev vi bombet med kampagner der ville fortælle om de store ændringer der blandt andet ville ske hos YouSee. En krig om priser og rettigheder på blandt andet sport har i hvert tilfælde sendt mig på en regulær tilstand af forvirring.

Nogle af de reklamer der var kørt over skærmen, fik næsten ledet tankerne hen i mod at var man YouSee kunde så var der nærmest kun DR tilbage i ens abonnement. Det var med frygt at jeg åbnede min YouSee app på min smartphone i det nye år og ville se sport, jeg havde lidt begynderheld med et par fodboldkampe som blev vist på 6’eren som stadig var der. Men så sluttede det altså også brat, tiden kom hvor Discovery Networks kanalerne fandt deres vej ud af kanal fladen hos YouSee.

Læs også:

Jeg sad med den der følelse af at jeg skulle have lyttet da der blev råbt vagt i gevær, sport er faktisk noget af det jeg ser mest og jeg tænkte der kommer nok en løsning. Men hvis jeg før var forvirret så bliver jeg ikke mindre forvirret da jeg så prøver at undersøge hvad jeg så skal have af abonnement, og er det overhovedet noget jeg har råd til?

Jeg prøver at undersøge mulighederne for samme løsning hvor jeg har kanalerne med fra Discovery Networks hvor det danske Landshold blandt andre større sportsbegivenheder som Euroleague hvor de danske superligahold ofte boltrer sig. Det er også Discovery Network som sammen med DR har Ol i 2020, de har desværre taget mig som gidsel, jeg skal have de kanaler.

Undersøger først Fullrate stor pakke til 549 kroner om måneden, den hjælper desværre ikke, min nuværende fra YouSee til 529 kroner om måneden er heller ikke en mulighed. Jeg prøver at lave en Google søgning og bliver ærligt talt endnu mere forvirret.

Hvis jeg havde uanede penge til rådighed ville det nemmeste være at tegne et Dplay abonnement, Dplay er Discoverys egen streamingtjeneste og de lokker med et halvt år med nedsat pris og herefter koster det 179 kroner om måneden for deres egen kanaler som er Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2, TLC, Discovery Channel, Animal Planet, ID – Investigation Discovery & Discovery Science.

Canal Digital Sport har en løsning, men den har også sine mangler og du risikerer at skulle ud og have et 90er mareridt op på gavlen i form af en parabol. Du er dækket godt ind med sport og det samme gælder DR og TV2s kanaler. Det koster 508 kroner om måneden.

Stofa har en gigant pakke som dækker mine behov, men her kommer endnu et benspænd da ikke alle kan få forbindelse til deres fibernet. Det er også den hidtil dyreste løsning jeg er faldet over, for 599 kroner om måneden kan du blive konge af sofaen.

Waoo Viasat Stor er også en kæmpe pakke som dækker ens behov men igen kræves der fibernet fra samme udbyder og den formår at slå den ovennævnte pris og koster 619 kroner om måneden.

Boxer Max, navnet alene lyder som en stærk spiller men deres pakke løser lidt de basale behov og har ikke så mange kanaler som for eksempel Stofa og Waoo. Boxer Max koster 599 kroner om måneden.

Det er ærligt talt en jungle at finde hoved og hale i som forbruger, med et snuptag har Discovery Networks købt de fleste rettigheder og sat “os” forbrugere i en økonomisk gidselsituation. Tv rettighederne til sport er eksploderet i sådan en grad at de fleste klassiske tv stationer som DR og TV2 ikke kan være med i udbuddet længere. Det er den gamle historie om at nogen har noget man gerne vil have og det må man betale for, nu er spillet bare ændret og fremtiden byder måske på at det vi havde glæde af før hos en udbyder, skal vi snart have fra mange flere.

Det er lang tid siden der var monopol på tv, det ser lidt ud som om det er på vej igen, bare et mere økonomisk et af slagsen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer