Business Fredericia og VEKSØ havde denne morgen inviteret til go’ morgennetværksmøde. 35 kaffetørstige erhvervsfolk var mødt op for at høre mere om, hvordan Fredericia-virksomheden VEKSØ arbejder med innovation, byrum og smartcity-løsninger. 

Efter en kort præsentationsrunde fortalte VEKSØs udviklingschef om VEKSØs historie, DNA og ikke mindst udviklingen i de senere år, herunder SmartCity-konceptet med fokus på intelligente byrum. Tættere bebyggelse, mere trafik og flere mennesker på mindre plads kræver intelligente løsninger. VEKSØ er med, når det handler om indretningen af fremtidens Smart Cities. Vi har fokus på hele byrummet og udvikler løbende nye produkter og løsninger, der kan være med til at sikre bæredygtige svar på en verden i forandring. Eller hvad med intelligente skraldespande i Fredericia, der fortæller, når de er fyldte? Eller hvad med et borde-bænke-sæt, hvor man kan lade sin mobil op trådløst, spurgte VEKSØ de fremmødte?

Der var stor begejstring for VEKSØs løsninger og fremtidigstanke gange, samt fokus på bæredygtighed.

Se også VEKSØs video her: 

Efter foredraget var der rundvisning i virksomheden, hvor deltagerne fik mulighed for at se produktion af alt fra bænke til cykelstaver. Mødet blev afsluttet med stående netværkskaffe, hvor flere af deltagerne benyttede lejligheden til at udveksle visitkort, ideer og nyheder fra hinandens virksomheder.

Dagens morgenmøde bød også på en rundvisning og præsentation af Fredericia-virksomheden VEKSØ. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

“Vi er glade for, at vores morgenmøder kan trække så mange mennesker gang på gang. Besøget i dag ved VEKSØ var dog anderledes, end vores normale morgenmøder, da vi jo denne gang besøgte en virksomhed, hvor vi normalt mødes i Sønder Voldgade. Det er godt at se, at så mange af vores deltagere også får netværket og heraf skaber værdi for hinanden,” sagde Stephen Bihl til Fredericia Avisen.

Da klokken var 9.15 begyndte de første erhvervsfolk at trille af sted fra VEKSØs parkeringsplads på Nordensvej. 1,5 times historie-, nutid- og fremtidsundervisning med VEKSØ som inspiration var slut.

VEKSØs historie

Historien om VEKSØ er historien om en lille familiedrevet smedevirksomhed, der voksede sig til Danmarks førende leverandør af designede kvalitetsmøbler til byrummet.

Det første cykelstativ
Det hele startede tilbage i 1950. De gamle landsbyskoler i Danmark lukkede, og børnene skulle til at transportere sig ind til de større byer for at komme til skole. VEKSØs grundlægger, Aage Wolff, så, at der var behov for gode cykelparkeringsfaciliteter til skolebørnene. Det var på den baggrund, han udviklede det første VEKSØ-stativ, Klostativet.

Fra eet stativ til hele byrumsløsninger
Mange af de første cykelstativer fra 1950 er stadig en del af sortimentet, men i dag er VEKSØ meget mere end det. Fra de første cykelstativer udviklede virksomheden sig nemlig til at møblere hele byrummet, og VEKSØs produktprogram omfatter nu mere end 200 designede kvalitetsløsninger inden for både byrum, belysning og cyklisme.