For anden gang i år afholder Fredericia-virksomheden en form for ”Løvens Hule”, hvor innovative IT – og teknologitalenter kan præsentere deres forretningsidé – og måske starte et samarbejde.

Hvordan kan vi bruge big data og it til at udvikle byens mange rum, gader og pladser, så byen bliver endnu mere rar og ren at bo og leve i? Hvordan kan vi designe bæredygtig belysning og bænke, så det både er smukt og samtidig giver komfort og tryghed for brugerne? Det er den slags Smart City-udfordringer VEKSØ A/S er blandt de bedste i Norden til at finde løsninger på.  Nu inviterer den lokale virksomhed endnu engang IT- og teknologitalenter indenfor til at hjælpe med at udvikle fremtidens Smart City-produkter. Det sker onsdag den 22. november 2017.

”Vi har haft de første kandidathold på besøg til at præsentere deres Smart City-idéer. Det har været spændende, og det første konkrete samarbejde er måske på vej. Men vi har brug for flere kreative, nytænkende og innovative forslag til, hvordan fremtidens intelligente bysamfund kan se ud. Derfor afholder vi endnu en præsentationsdag, hvor IT- og teknologitalenter kan vise og fortælle om deres projekt, business case og Smart City-idéer”, siger Louise Dal Cowen, Marketings- og kommunikationsansvarlig hos VEKSØ A/S.

Showroom med ”Løvernes Hule”


Præsentationsdagen foregår som en form for ”Løvens Hule” – kendt fra TV – i VEKSØ’s flotte showroom i hovedsædet i Taulov ved Fredericia. Tidligere i år indgik VEKSØ A/S en trepartsaftale med Fredericia Kommune, LO og Fredericia Business for at tiltrække flere unge mennesker, der gerne vil arbejde med Smart City-løsninger og få mulighed for at få deres idéer omsat til virkelighed.

”For VEKSØ er det vigtigt at begge parter får noget ud af et eventuelt samarbejde. Derfor er vi på udkig efter de iværksættertyper, der allerede har udtænkt konkrete kreative forslag – men som måske har svært ved at se, hvordan de skal komme videre til næste niveau. Det kan fx være i forhold til design, produktion og salg. Vi ønsker at hjælpe dem på vej i et fælles projekt, hvor vi sammen kan skabe nye innovative Smart City-løsninger, der nytænker byrummet og gerne i samspil med ny IT og teknologi”, udtaler Christian Olsen – Udviklingschef hos VEKSØ A/S.

Dommerpanelet, der skal vurdere de konkrete forslag, består af:

Kim Rasmussen, CEO VEKSØ A/S
Christian Olsen, Udviklingschef VEKSØ A/S
Louise Dal Cowen, Marketing- og kommunikationsansvarlig VEKSØ A/S
Stephen Bihl, Erhvervskonsulent Business Fredericia
Mads Thejl Hansen, Advokat hos Andersen Partners Advokatfirma

Fakta om præsentationsdagen:
-Konceptet kan sammenlignes med TV-programmet ”Løvens Hule”.
-Præsentationen foregår som en 20 minutters pitch, hvor kandidater præsenterer sig selv, deres businesscase og det konkrete Smart City-forslag.
-Derefter er der 10 minutters spørgsmål fra dommerpanelet.
-Efterfølgende får alle deltagere besked på mail, om der er grundlag for at starte en dialog om et samarbejde

Dato: 22. november 2017
Tidspunkt: Efter aftale
Sted: VEKSØ A/S, Nordensvej 2, 7000 Fredericia (i Taulov)
Tilmeldingsfrist: Onsdag d. 15 november

Om Smart City-forslagene
Smart City handler om at lave intelligente løsninger, der gentænker byens rum på en ny måde til gavn for byens borgere og besøgende. Deltagernes forslag må gerne være nytænkende og modige. Det er tilladt at tænke vildt og fx koble big data sammen med den måde kommunerne kommunikere med borgerne på i byrummet. Det kan også være, at se muligheder fremfor problemer i klimaforandringerne, og den måde det påvirker vores hverdag på. Eller det kan være anvendelse af IT, så både mobilitet og grøn transport fremmes på én og samme gang.

Om VEKSØ A/S
VEKSØ A/S er en af Nordens førende indenfor design, fremstilling og salg af byrumsmøbler, belysning, cyklisme og Smart City-koncepter. Virksomheden beskæftiger ca. 100 medarbejdere og er repræsenteret i Danmark, Norge og Sverige med egne salgskontorer i Danmark og Sverige samt produktion i Danmark og Letland. Hovedsædet ligger i Taulov ved Fredericia.