Vejle Boldklub har indgået en ungdomskontrakt med Mohammad Tamim , der i den kommende sæson spiller sit andet år på U17-Ligaholdet. Den 16-årige offensivspiller, af afghanske forældre, har lavet aftale med VB frem til sommeren 2024, hvor han bliver seniorspiller.

Flere førsteårs spillere fra årgang 2005 gjorde et godt indtryk på U17-Ligaholdet i den netop forgangne sæson. Blandt dem var offensivspilleren Mohammad Tamim, der efter en periode som indskifter i løbet af foråret erobrede en mere fast plads på Morten Bisgaards mandskab.

Steen Thychosen, talentchef i Vejle Boldklub, er tilfreds med, at det er lykkedes at holde på den talentfulde Mohammad Tamim.

– Det er en spændende offensivspiller, vi her har tegnet kontrakt med for resten af den tid, han kan spille ungdomsfodbold. Tamim har været her i halvandet år, hvor han har taget store step, og forventningen er, at han i den kommende sæson bliver en vigtig spiller på vores U17-Ligahold, siger Steen Thychosen.

– Jeg så selv Tamim for to år siden, da vores talentfulde U14-hold mødte OKS. Her var han en stærk spiller hos vores modstander, og den vej igennem fik vi et indblik i hans potentiale. Han begyndte hos os halvvejs igennem tiden som U15-spiller og siden har vi set hans spidskompetencer foldet ud i kamp. Han besidder en fin fart, er gennembrudsfarlig, og så er han teknisk dygtig. Man kan se, at det tekniske falder ham naturligt. Vi arbejder meget på sammen med Tamim, at han skal spille mere enkelt og udfordre på de rigtige tidspunkter. Rent positionsmæssigt kommer han til at spille på kanten eller helt fremme, hvor hans styrker bedst kommer til sin ret, siger Steen Thychosen.

Mohammad Tamim, der er født den 7. oktober 2005, kom til Danmark fra Afghanistan i 2013, hvor han begyndte i Odense-klubben OKS. Siden skiftede han for halvandet år siden til VB, hvor han nu er kontraktspiller.

– Det er fedt at blive anerkendt med en kontrakt, og det har været mit mål længe. Jeg er blevet bedre og bedre i løbet af min tid her, og det er kulmineret i foråret, hvor jeg har lavet flere mål og spillet mig helt ind omkring holdet. Jeg havde et godt år på Vejle Idrætsefterskole og spillede i VB, så jeg har haft det godt i byen, og det føles helt rigtigt at fortsætte her i min ungdomstid, siger Mohammad Tamim, der drømmer om mere end en ungdomskontrakt.

– Min drøm er at gøre fodbolden til min levevej og blive professionel. Jeg har en god fart, er god 1:1 offensivt, men skal arbejde med mit defensive spil og blive mere kontinuerlig i mine præstationer. Jeg er ret alsidig som spiller og kan bruges på kanten eller mere centralt i angrebet, siger Tamim, og fortsætter om den kommende sæson:

– Jeg glæder mig helt vildt til at begynde med træningen igen. Vi har en spændende sæson foran os, og vi er et godt hold. Der kommer nogle nye spillere, og min forhåbning er, at vi kan blande os i midterfeltet i rækken. Det synes jeg, at vi har holdet til, siger Mohammad Tamim.

Tamim og holdkammeraterne på Akademiet begyndte træningen frem mod sæsonen mandag eftermiddag, og senere i denne uge drager spillerne på træningslejr i Skagen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer