DMI melder om regn nytårsaften i det meste af landet, og mulighed for hele 12 grader.

– Mange danskere har nok set den klassiske tv-sketch ’Dinner for One’, på dansk kendt som ’90-års fødselsdagen’, som DR i mange år har sendt kl. 23.40 nytårsaften. Vejret under denne tv-sketch vil oftest afspejle hvad der venter dem der skal ud og se på nytårsfyrværkeri kort efter midnat, fortæller meteorolog Jesper Eriksen.

– Vores prognoserne forudsiger, at det vil regne i hele eller det meste af landet under ’90 års fødselsdagen’, men detaljerne er ikke afgjort endnu. En illustration af dette ses i vejrkortene herunder, som visser to forskellige prognosers bud på regnmængden mellem kl. 23 og 24 nytårsaften, uddyber han.

Det vil føles lunt

– Prognoserne er dog enige om at det omkring midnat vil være en svag vind fra en vestlig eller skiftende retning i en stor del af landet, dog med mulighed for en frisk til hård sydvestlig vind i den sydlige og østlige del af landet. Temperaturen vil typisk ligge på 2 til 8 graders varme, i den sydlige del af landet måske stedvis lunefulde 8 til 12 graders varme, fortæller Eriksen og slutter:

– Stjernekiggeri bliver der nok intet af, Danmark forventes at være dækket af skyer. I hvilken højde de kommer til at ligge i er dog endnu ikke afgjort. Skyer skal i øvrigt være meget lavthængende, førend nytårsraketterne når at forsvinder op i dem og dermed bliver spildt krudt.