Danmarks største nabo, Tyskland, har under coronapandemien været en af de mest vedholdende nationer, når det gælder nedlukning. Man har samtidig sat en række målsætninger, der skal være opfyldt, hvis man skal genåbne dele eller hele samfundet. I Danmark ulmer der en stor utilfredshed over indskrænkningerne, og regeringen er under pres for at åbne op.

Den tyske regering blev den 10. februar enige med de tyske delstater om, at incidenstallet skulle være under 35 i 7 dage, før der kunne blive tale om en genåbning. Hvis dette er tilfældet, vil man genåbne detailhandlen, museer og indløbscentre. Dette vil ske med samtidig krav om strenge hygeinemæssige forholdsregler.

Førsteprioriteten er dog skoler og børnehaver. Det vil være krav om at bære mundbund, udlufte grundigt, flere hurtigtest og strenge sanitære forholdsregler. Frisører kan umiddelbart åbne allerede 1. marts, men de skal overholde de samme forholdsregler.

Uanset om der kommer en delvis genåbning i Tyskland efter 7. marts eller ej, så vil der ikke blive åbnet for restaurationer, kulturarrangementer, sportsarrangementer, hoteldrift og lignende. Det arbejder man blot på at undersøge mulighederne for.

Efter at Tyskland lukkede ned i december 2020 er antallet af smittede faldet støt. Tyskland har indtil videre haft 2.389.690 smittede, hvoraf 68.404 er døde. Dermed ligger landet på en 10. plads blandt alle verdens lande.

Det samlede incidenstal er den 21. februar på over 60, og det er altså det tal, man skal have ned under 35, hvis Tyskland skal genåbne.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer