Det er et særdeles spændende og varieret koncertprogram man får at høre hvis man vælger at bruge sin torsdag aften i Lyng kirke sammen med Den Kreative Skoles musiktalenter. Der er udpluk i et stort antal genrer, alt fra klassisk til hardrock og så får publikum mulighed for at høre elevernes egne kompositioner skrevet fornylig på en talentlejr på Askov Højskole, samt opleve 4 elever skabe/improvisere et helt nyt stykke på scenen.

“Det handler om at lave et stykke sammen, lytte til stykket og ikke altid sige: Nu er det bare mig der spiller”.

Sådan beskriver Anton Rothemejer, slagtøjsspiller på talentlinjen, processen med at skabe/improvisere et stykke musik i nuet på scenen, med sine medspillere. Det handler om at give plads, i det skabende sammenspil. Det er talentlinjens 4 slagtøjspillere og deres lærer Natasja Dini der står for stykket hvor korte musikalske instruktioner bogstavlig talt bliver trukket op af hatten og eleverne derefter helt fra bunden skal improvisere sig frem. “Det er meget spændende at se hvordan det udvikler sig” Siger Anton og fortsætter “Vi har prøvet det et par gange før, hver gang med et helt nyt resultat”

Digte og musik på talentlejr

I midten af september var alle 5 talentlinjer på Den Kreative Skole  på en samlet talentlejr på Askov Højskole (Dans, Drama, Billedkunst, Musical og Musik). Foruden en del fælles aktiviteter var der på turen også tid til at arbejde i de enkelte fag. For musikerne resulterede det i 3 nyskrevne sange. Eleverne havde en række kendte digte som inspiration til deres arbejde. Én gruppe valgte at kombinere to digte og bruge dem som sangtekster, en anden skrev videre på en af teksterne og en tredje gruppe lavede et rent instrumental nummer. Det blev til 3 meget forskellige stykker som publikum nu kan glæde sig til at høre.

“Det at have været med til at skrive et nummer og oplevet hele processen bag det har været fantastisk og det er noget af det vi helt klart glæder os til at dele med publikum” Slutter Anton.

Den første af to faste koncerter

Den Kreative Skoles musik-talenter, deltager hvert år i mange forskellige aktiviteter og koncerter i det Fredericianske musikliv. I denne sæson har talentlinjen også været i Haderslev og spille i et stort orkester for talentlinjer i hele trekantsområdet. En koncert der bl.a. blev dækket af TV-Syd. I Fredericia har talentlinjen dog altid to faste koncerter. Én om efteråret og en om foråret. Her har eleverne mulighed for at komme med de ting som de sidder og arbejder med til dagligt, og det er således også en dejlig mulighed for publikum at kunne følge med i talentelevernes udvikling i løbet sæsonen.

Vokalgruppen Les Femmes, under ledelse af Kirstine Kjærulff Ravn deltager også ved koncerten, da nogle af de bærende kræfter er Talent-linjeelever.

Tid og sted:

Torsdag d. 2/11 kl 19.00 Lyng Kirke. Fri entré