Godmorgen og velkommen til den store valgdag. Om en time åbner valgstederne og  du kan stemme helt til klokken 20.00, så kridt skoene.

Dagen, vi kalder demokratiets festdag. Dagen, hvor dit kryds bestemmer, hvem der skal lede politisk de næste fire år i regioner og kommuner.

Op ad sofaerne, for det kan ikke siges nok gange, hvor vigtig en høj valgdeltagelse er. Demokratiet skal man aldrig tage for givet. Derfor er det vigtigt, at du med din stemme støtter demokratiet.

Nu overlader politikerne bolden til alle vælgere, men der er en opfordring, der har været gennemgående på utallige valgmøder i Fredericia, så er det, at vores politikere faktisk også ønsker endnu mere borgerinddragelse og dialog. Og det er jo en unik invitation til at deltage i lokaldemokratiet og sætte sit præg på byens udvikling. Brug den de næste fire år; i din forening, på dit arbejde og privat. Og ikke kun bag det vrede tastatur på Facebook. Mød dine folkevalgte og dans med dem.

Vi har hørt kandidaterne fortælle deres synspunkter, ideologi og personlige baggrund, og her skal man finde kernen i sin egen stemme. Væk med utallige forudsigelige kandidattests, ind med ørene og øjnene, vælg den kandidat, som brænder for byens og dine mærkesager. Findes hun eller han ikke, så find kompromisset. Det sidste er styrken i demokratiet.

Det er langt fra alt, hvad vores politikere har sagt og lovet, som bliver virkelighed, men det giver nogle pejlemærker om, hvilken retning, de ønsker byen skal bevæge sig i.

Har valgkampen været tam? Kommentar eller spørgsmål?

Både og. Den siddende Borgmesters medvind ser stærk ud. De seriøse udfordrere har haft og har måske endnu problemer i baglandet, men det er ikke sikkert, at det får betydning for vælgernes endelige kryds.

En ting er sikkert – vi tager hatten af for alle de mennesker som dag efter dag, weekend efter weekend har mødt vælgerne ansigt til ansigt for at overbevise dem om deres kvaliteter.

Nogle har gået med blindestok, kørt rullestol, spillet fodbold og det helt store hit: fløjet med droner – særligt i valgkampens utrolig flotte valgfilm, hvis fraklip uden kandiaterne sagtens kan sende til VisitFredericia, som hermed får et fantastisk stykke markedsføringsmateriale.

Tak for det kære kandidater og tak for jeres indsats. I fortjener en stemme.

Godt valg til alle.

-ada