Det er næppe gået nogens næse forbi, at der er valg i Danmark 21/11. Der er to valg der skal tages stilling til: Kommunalvalget og regionsrådsvalget. En af dem der stiller op til begge poster er Inger Nielsen fra Dansk Folkeparti.

Inger Nielsen er ikke som alle andre kandidater til valget i 2017. Med sine 61 år er Inger blandt de ældste kandidater i feltet, men det er ikke her hun skiller sig ud. Inger er født og opvokset i Fredericia. Da hun blev bedt om at beskrive sig selv, var det første ord “fæstnings-pige”. Inger har fulgt udviklingen i Fredericia siden hendes barndomshjem i Kongensstræde med lokum i gården til nu, hvor hun er bosiddende i et parcelhus i Erritsø.

Inger Nielsen gør sit for at tiltrække stemmer
Foto: Privat

Inger Nielsen er heller ikke ny i politik. Hun blev første gang valgt i byrådet i 2010 – dengang var det for de Konservative. Siden har Inger Nielsen skiftet de grønne ud med Dansk Folkeparti, som hun siden 2016 har repræsenteret i byrådet i Fredericia.

Inger nyder naturen omkring Fredericia
Foto: Privat

Inger har altid sat pris på de flotte omgivelser man har i fæstningsbyen. Det er alt lige fra en gåtur på Trelde Næs til en tur langs havnen. Specielt volden ligger nært for Inger Nielsen fra Dansk Folkeparti. Hun er glad for den grønne udvikling på volden, men fortæller også, at der er plads til forbedring.

Det er tydeligt at mærke på Inger Nielsen, at hun brænder for politik. Uanset om vi taler uddannelse, arbejdsmarked eller ældre er Inger klar med en holdning. Der er dog særligt ét emne, der har givet Inger blod på tanden til, at stille op til regionsrådet: Psykiatrien.

Inger havde en oplevelse, der har sat sig i hende. Hun beskriver oplevelsen i en meget forkortet udgave således:

“Et ung menneske henvender sig på den psykiatriske skadestue i Kolding sammen med en ven. Det unge menneske har brug for hjælp. Den psykiatriske skadestue beder det unge menneske og vennen gå ned i byen i flere timer og komme tilbage om eftermiddagen. Vennen gjorde alt for sin ven, men vennen var ven og ikke behandler. Sidst på eftermiddagen får det unge menneske lov til, at tale med en ældre træt psykiater.

Psykiaterne spurgte det unge mennesker. Er du selvmordstruet? Vil du slå nogen ihjel? Det ville det unge mennesker ikke. Det unge menneske ville bare have hjælp. Psykiaterens behandling var følgende: Her er nogle piller og gå så hjem…..

Det kostede et ung menneske et tabt år….. Det unge mennesker har det bedre i dag, men ikke på grund af den psykiatriske Skadestue”

Inger Nielsen og Susanne Eilersen trækker stemmer til DF
Foto: Privat

Psykiatrien er ikke det eneste der betyder meget for Inger Nielsen. Folkeskolen spiller også en stor rolle. Hun mener, at folkeskolen i Fredericia trænger til en overhaling. Skolerne i byen skal i en top-25 for Danmark – men det er kun et punkt på vejen ifølge Nielsen. For man skal stræbe efter, at komme længere op. Det er først når vi når toppen, at vi kan være tilfredse.

Det er ikke alle Ingers plakater der er lige synlige.
Foto: Privat

Inger Nielsen er klar i mæglet når det kommer til borgerindragelse: Det skal Fredericia være bedre til! Det er vigtigt at inddrage borgerne, lytte til deres bekymringer og imødekomme dem så vidt muligt. Denne praksis skal ifølge Inger følges ved alle større byggerier, der kan få konsekvenser for Fredericianerne. Man skal kunne stole på kommunen – og regne med at de lytter. Ingen skal føle sig overhørt eller overset.

Om Inger Nielsen kan sikre sig en plads i by- og/eller regionsrådet når vælgerne har været ved stemmeurnerne d. 21. november, må tiden vise. Én ting er sikkert – hun vil kæmpe for begge pladser!