D. 21. november skal danskerne til stemmeurnerne igen. Der skal stemmes til både kommunalvalg og regionsrådsvalg. En af dem du kan finde på begge stemmesedler er Børge Larsen fra Venstre. Fredericia Avisen har snakket med Børge om alt fra livet til politik.

Børge Larsen er 57 år gammel, født og opvokset her i Fredericia. Han gik i folkeskole på det daværende Erritsø Centralskole, og bruge sin fritid på at sejle i optimistjolle og sidenhen europajolle og kapsejlads.

Her stopper Børge også med, at være som alle andre. I en alder af blot 17 år brækkede en ung Børge Larsen nakken, hvilket resulterede i en lammelse fra brystet og ned. Noget der satte ham helt tilbage. Han brugte knapt ti år af sit liv på, at forsøge at komme sig.

Larsen håber på flere stemmer end dem han kan fiske hjemme i fiskedammen

1986 var et skelsættende år for Børge Larsen. Her blev han en del af et projekt kaldet “Byen for alle”, hvor der kom fokus på handicappede og deres muligheder i Fredericia. Gennem projektet fik han erhvervet sig et kørekort, så han igen blev mobil og kunne komme rundt. Børge selv beskriver det med ordene “Jeg fik livet tilbage”. Projektet fik stor omtale nationalt, og førte til at Børge i 1990 fik årets pressepris, for sin synliggørelse af Fredericia som en god by for handicappede.

Børge Larsen gjorde det meget klart, at han føler sig som et helt almindeligt menneske på lige fod med alle andre – også selvom han har et fysisk handicap. Faktisk betyder det ikke så meget i Børges hverdag mere. Han er mobil og kan let komme rundt alle steder – og pæren fejler ingenting.

Børge reklamerer for sig selv bagpå kørestolen

Larsen er ikke ny på den politiske scene i Fredericia. Han har siddet i byrådet to gange tidligere: 2001-2005 og 2009-2013. Egentlig havde Børge sagt stop for sin politiske karriere, men Venstre i Fredericia opfordrede ham til at stille op igen, fordi de kunne bruge hans mange kompetencer og erfaringer.

En garvet politiker som Børge har prøvet valgkamp før, og ved præcis hvordan den skal køres. Dog er Børge Larsen i år gået anderledes til værks. Som mange nok har set, er den traditionelle valgplakat skiftet ud med et billede fra en speedbåd, og når man møder Børge i gågaden er det med et Børge-Larsen-Banner bagpå kørestolen. “Der er ingen grund til at være så højtidelige. Vi er mennesker som alle andre” siger Larsen.

Børge Larsens anderledes valgplakat

Børge føler, som mange andre lokalpolitikere i Fredericia, at borgerne tager rigtig godt i mod ham. Det samme gør sig gældende for politiske modstandere. “De politikere der kender mig, ved præcis hvordan de skal gå til mig. Der er ingen grund til at passe på med hvad man siger, jeg er selv mindst ligeså fræk som de kan være” lyder det fra Børge Larsen.

Indtil for fire år siden, mente Børge Larsen at regionerne skulle lukkes og deres opgaver kunne varetages andetsteds. Denne holdning er imidlertid blevet skiftet ud, efter Børge er blevet en del af Kontaktforum for handicappede i Region Syddanmark”. Her er det gået op for ham, præcis hvilke opgaver regionen varetager, og hvor svært det kan være for andre at varetage de samme opgaver. “En af opgaverne er specialiserede bosteder, som ingen mindre kommuner ville kunne drive ligeså godt selv” udtaler Larsen.

Mærkesager

Børge Larsen fik lov at udvælge den vigtigste mærkesag for ham til kommunalvalget. Han fik samme opgave til regionsrådsvalget, men blev her nødt til at udvælge to.

Kommunalvalg

Respekt for mennesker
“Jeg synes vi skal have respekt for alle mennesker, uanset hvilket job de har. Alle led i kommunen er lige vigtige, uanset om man gør rent eller er borgmester. Vi skal have respekt for alle. Alle mennesker har en værdi og plads i livet”

Regionsrådsvalg

Fokus på Udkantsdanmark

“Sammenlægningen af sygehusene til større mere specialiserede sygehuse er fin, men vi skal passe på, at vi ikke gør udkant mere udkant end det egentlig er. Vi skal have læger nok i udkanten og en kortere responstid på ambulancerne”

Psykiatrien skal værnes om

“De der har det værst, kan man sjældent se det på. Indsatsen for de psykisk syge skal vi værne om og passe på”