Unge gamere, flittige netbrugere og dygtige IT-folk, slog vejen forbi politiets stand på NetParty Fyn-eventen, der på trods af navet foregik i Fredericia.

Luften sitrede af koncentration, summen fra tusindvis af computere, masser af chips og cola, da 5000 gamere i weekenden var samlet i Fredericia til Danmarks største gaming event, NetParty Fyn. Sydøstjyllands Politi var med.

De dystede i spil som Counter Strike, League og Legends og Hearthstone med store pengepræmier på spil, men de unge gamere var der også for at hygge sig sammen og møde deres idoler fra diverse nettjenester. Og lige ved indgangen kunne de ud over de kendte streamere fra bl.a. Twitch møde politiet, der fredag og lørdag var til stede ved eventen for at tage en snak med de mange flittige netbrugere.

”Vores deltagelse giver mulighed for at møde politiet og samtidig kan vi tale præventivt med en stor gruppe unge mennesker. Men vi er der også fordi mange af landets fremtidige IT-kompetencer er til stede ved et sådant arrangement. Derfor skal vi ud at møde dem og fange deres interesse for politiets arbejde,” siger Lars Peter Madsen, der er vicepolitiinspektør i Efterforskningcenter Nord i Sydøstjyllands Politi.

En tjenestebil var med til at tiltrække opmærksomhed, og på politiets stand kunne de unge gamere møde folk fra Nationalt Cyber Crime Center, NC3, der kunne fortælle om forebyggelse af forskellige typer af cyber crime, og hvordan politiet arbejder med det. De fik mulighed for at prøve at slå en politimand på Playstation, eller tage en snak med folk fra politiets rekrutteringsafdeling om jobmulighederne i politiet.

”Vi har haft nogle spændende dage med mange gode dialoger med deltagerne, både om adfærd på nettet, vores arbejde med cyberkriminalitet, og om mulighederne for at arbejde i politiet,” siger Lars Peter Madsen.