Dialogmøderne på Fredericia Sundhedshus har været så populærere, at der bliver endnu en mulighed for at høre og se sundhedshuset

Tre gange hen over sommeren har borgerne i Fredericia haft mulighed for at komme op på sundhedshuset og høre om planerne med huset og selv afleverer gode idéer til det fremtidige sundhedshus i kommunen.

Disse dialogmøder har været så populære, at der er arrangeret endnu et åbent hus-arrangement på sundhedshuset, hvor der både er mulighed for at se og prøve et udvalg af sundhedstilbud til hele familien og få en rundvisning på sundhedshuset.

”Vi har haft en rigtig god dialog med vores borgere om planerne og fremtiden for vores fælles sundhedshus. Det har været dejligt at opleve, at fredericianerne har taget sundhedshuset til sig og engagerer sig i, hvad huset skal indeholde. Derfor vil vi gerne byde indenfor på sundhedshuset og vise, hvad vi har af sundhedstilbud i kommunen”, siger formanden for Sundhedsudvalget Susanne Eilersen.

Der er åbent hus på Fredericia Sundhedshus lørdag den 28. oktober fra kl. 10 – 12. Der vil også denne gang være mulighed for at komme med sine idéer til sundhedshuset og høre om planerne for huset.

Der vil være forskellige boder med kommunens sundhedstilbud, møde Frivilligcenteret, få en snak med demenskonsulenterne, få tjekket mobiltelefonen for bakterier, prøve en el-cykel, skyde med bue og pil i gymnastiksalen, få tjekket bamsens bisser hos bamsetandlægen og ikke mindst en rundtur i huset for dem, der måtte ønske det kl. 10.30 og kl. 11.00.

Stadig vagtlæge og blodprøvetagning i sundhedshuset

Da regionen flyttede ud af sygehuset ved årsskiftet, var det ikke alle regionale funktioner/tilbud der flyttede. Vagtlægen, jordmoderkonsultationen og blodprøvetagningen var nogle af de funktioner, som blev i Fredericia. Dialogmøderne har dog vist, at en del borgere ikke er klar over, at de regionale funktioner fortsat er i byen og er placeret på sundhedshuset.

”Vi kan allerede se, at det giver rigtig god mening at have en blanding af private, kommunale og regionale tilbud i sundhedshuset. Jeg er glad for, at vi fik lov til at beholde vagtlægen og blodprøvetagningen på sundhedshuset. Vi har et rigtig godt samarbejd med regionen, og på sigt kommer der endnu flere regionale tilbud på sundhedshuset”, siger næstformand i Sundhedsudvalget Frances O’Donovan.