Strib Vinter Festival er en tradition for mange mennesker, både i lokalområdet omkring Strib og Middelfart, men i høj grad også ude i det ganske land. Musikglade koncertgæster, frivillige, og musikere strømmer hvert år til Strib for at få del i den gode musik og glade stemning, der er på festivalen. Et almindeligt år er det op mod 2000, og på trods af den store usikkerhed der har været op mod festivalen, var der mere end 1500 besøgende i år.

Det er en stor succes, at så mange har haft tillid til at komme på vores festival, udtaler Erik Busk fra festivalledelsen. Det har været helt tydeligt, at mange mennesker har sukket efter normale tilstande, hvor man kan være en del af det store fællesskab. For to år siden afholdt vi festival kort før den store nedlukning, og nu kunne vi være den første festival efter åbningen, det er vi meget glade og stolte over, fortsætter Erik Busk.

Strib Vinter Festival har hele 18 koncertnavne på festivalens store scener. Fredag aften var de store højdepunkter Poul Krebs med band, og irske Eleanor Shanley der sang til den helt uovertrufne guitarist John Feeley.
Lørdag var der stor tilslutning til koncerter med Allan Olsen og Dorthe Gerlach, men egentlig er det svært at fremhæve nogen frem for andre, for der var så mange store musikalske oplevelser. Også på den mindre CaféScenen, hvor publikum ganske gratis kan lytte til mindre kendte solister og bands, var der mange musikalske højdepunkter til et talstærkt publikum.

En gammel tradition, som festivalen har taget op igen, er børnekoncerten. Denne gang med trioen Bjørnetjenesten, som henrykte 60 børn og deres forældre lørdag formiddag.
Imens spillede Godsejernes Jazz – og Blues Band til frokost og sildebord for andre af de mange festivalgæster, og også her havde mange lokale valgt at indtage deres lørdagsfrokost.

I Irsk Pub er der stemning og fællessang på de gamle irske sange, og Denis McLaughlin og hans band spillede Whiskey in the Jar, så publikum selv måtte smage på drikken. Det er vist længe siden, at der har været sådan en stemning.

Festivalarrangøren havde sørget for at publikum og frivillige kunne føle sig Coronasikre med skiltning og afskærmning, ligesom der var spritdispensere overalt så festivalens besøgende selv kunne tage de nødvendige forholdsregler i forhold til egen sikkerhed.

Efter fire dages musik er festivalens drivkræfter både trætte og glade. Det var en festival, som vi kunne ønske det, fortæller Erik Busk og forsætter:

– Det er alt for tidligt at vurdere, hvordan økonomien ser ud, men denne gang har det vigtigste været at det blev muligt at afholde festival. Vi har nu masser af energi og lyst til at gå i gang med at planlægge næste års festival.