Steen Wrist tog borgmesterkæden på sig den 30. december – få dage inde i borgmestertiden, har han håndteret et sandt stormvejr omkring Fredericia Kommunes tidligere ledelse. I dette interview fortæller han om den første tid, men også om, hvordan han ser byen komme videre. Han garanterer samtidig, at man undersøger alt minutiøst, men fortæller også, at byen allerede er godt i gang. Skolelærerne, pædagogerne, plejehjemsmedarbejderne og mange andre knokler for at drive byen, imens et andet stormvejr skal besejres: Coronaen.

Hvad for en uge har det været at starte i som borgmester for dig?

»Jeg må være ærlig at sige, at det har været en uge med drøn på. Det tror jeg langt de fleste borgmesteruger vil være, men det var ikke den uge jeg gik ind til med den plan, at kalenderen skulle se sådan ud,« siger Steen Wrist.

Hvor mange timers har du brugt som borgmester i den første uge?

»Det tør jeg ikke regne på,« siger Steen Wrist.

Borgmester Steen Wrist (A) har fået en stormfuld start på sit nye arbejde. Fredericia er i mediernes søgelys. Foto: AVISEN


Du har tidligere sagt, at det bliver et arbejde, hvor du er meget på…

»Ja, det må man sige. Der er en hel del ekstra møder, der kommer ind og også en lørdag og søndag, og der er jeg begyndt at øve mig i at køre på Rådhuset så jeg ikke bringer det hjem i villaen og være hjemme, når jeg er hjemme«

Vil praktisere åbenhed

Hvad er det for en ledelsesstil du vil praktisere?

»Jeg vil praktisere en åbenhed og tro på tillid til hinanden, og bruge organerne til det de er tænkt til. Jeg ønsker en kommune hvor hver og en er nysgerrig og man kan bringe sig selv i spil til det,« siger borgmesteren.

Der er et stort pres på Byrådet, Økonomiudvalget og borgmesteren med den verserende sag, som du ikke kan være konkret på. Hvordan håndterer man presset der er nu?

»Jeg tror, at det handler om at sige, at det er en opgave og den skal løses og til bunds. Der er en række andre opgaver man også skal være i og 99 % af butikken i kommunen kører stadig, børn får stadig hjemmeundervisning og ældre får stadig pleje og der er nogen, der hjælper med at få os igennem corona på bedste vis. Der er man nødt til ikke at blande alt sammen hele tiden, så tror jeg ikke det er til at være i for nogen. Det handler om at spille de bolde der skal spilles til hvad,« forklarer Steen Wrist.

Du ønsker åbenhed, men du kan ikke sige noget nu. Hvordan føles det?

»Det er meget modsætningsfyldt, men det er sådan, at når det er en personalesag, at der er spilleregler på den banehalvdel, der handler om beskyttelse af begge parter i sagen. De spilleregler spiller jeg for. Hvis man ikke gjorde, så var det svært at lede et rådhus med åbenhed og tillid og have de aftaler man nu en gang har – dem vil jeg overholde,« siger Wrist.

Kan du forstå, at borgerne savner Socialdemokratiets stemme i den her sag?

»Jeg vil være helt tydeligt om i den kontekst, at der ikke bliver lagt partihensyn ned over. Et enigt Økonomiudvalg vil til bunds i sagen, dermed også sagt, at vi ikke kommer til at konkludere noget før vi er til bunds og har et fuldstændigt billede, men vi kommer til at træffe de beslutinger der skal træffes. Vejen der hen kommer til at tage tid, og den kommer til at synes meget lukket og det gør noget ved os. Vi skal have den eksterne advokatundersøgelse og give dem ro og respekt så vi kan træffe åbne beslutninger bagefter,« fortæller den 40-årige politiker.

Hvordan kommer Fredericia videre fra den her omgang?

»Jeg kan godt se, og jeg er bevidst om det her ikke er kønt, og jeg er af ked af. Det på Fredericias vegne, at vi er i det her stormvejr, men der sker mange gode ting i Fredericia . Det er det bedste jeg har været ude at kommunikere på. Vi er klar til etape 2 af dry port, og lige om lidt kommer der nye ting om vaccinerne, og der er gode historier om plejen og undervisningen som vores børn får. Det er godt, det er spor, der handler om undersøgelsen skal håndteres ordentligt, og så er der det og det andet hvor butikken kører videre, og så er der den tredje dark horse med corona, som vi skal igenne. Vi sejler i et farvand, og hvis vi taler undersøgelsen, så er det som når man kører i snevejr og ser frem, så er det fristende at tænde for det lange lys, hvor det bliver sværere at se. Jeg tror vi skal køre med kort lys og køre igennem, når vi kommer hen, hvor vi er til bunds. Når vi er der, så er vi klar til at træffe de beslutninger der skal træffes,« lyder ordene fra Fredericias borgmester, Steen Wrist.■


Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
5 dage siden

Få nu ryddet ordentlig op, når I er ved det. Som jeg husker det, så var Steen Wrist Ørts i “lære” hos Jacob Bjerregaard Jørgensen. Hvad har han så lært?
Skulle vi ikke se os om efter en anden?