I Liberal Alliance er vi heldige, vi kæmper ikke for at smage magtens sødme, men for gode, sunde, liberale idéer om et Fredericia med mere menneskelig og økonomisk overskud, åbenhed, sund fornuft, vækst, social retfærdighed og andre gode værdier. Når man er liberal og økonomisk bevist, risler det koldt ned af ryggen, når man som borger i Fredericia sidder på første række og kikker på byrådets økonomiske udhuling af den sociale sektor.

Et fallitbo er på vej med de kommende besparelser, der vil ramme både unge- og ældreområdet, da kommunen endnu en gang med et dårligt budget har ramt godt forbi skiven. Der er kammeratlige klap på egen ryg sidst på året over et vellykket budgetudkast, og partierne slås for at fremføre deres egen bedrifter i den i pressen. Få måneder senere kommer de uforudsete overraskelser. Undskyldninger og beskyldninger flyver i luften, pressen æder det råt uden at spørge aggressivt ind til politikkerne rolle i sagerne.
Der burde være en optagelsesprøve for kandidater til kommunalvalget i de 4 regnearter. Jeg er overbevist om, at der i det eksisterende byråd og især i det gamle ville blive mange tomme pladser, der kan fyldes med mere kompetente personer.

Kommunen ødsler formuer væk på Messecenter C, teateret, kvadratmeter under tag Fredericia, samt ukoordinerede events af flere karakterer og meget andet suppleret med store advokatregninger og bodsbetalinger til fratrådte og hjemsendte alt for højtlønnet personaler. Manglede personalepolitik og overblik om hvad der foregår i egen hønsegård, det skriger til himlen. Dette og meget andet, der intet har med kommunal kernedrift at gøre, er der brugt tid og midler på. Dårlig prioritering og manglende økonomisk forståelse på højeste niveau. Hvor meget manglede overblik og dømmekraft kan man have? når man bestrider et tillidshverv i byens fornemste sal.
Liberal Alliance sagde det ved KV21: Stem på det samme og i får mere af det samme. Det får i og mere til i form af besparelser på socialområderne eller lånoptagning hvor muligt. Byrådet binder den næste generation via. gældssætning. Det er billigt at låne, men lån skal tilbagebetales.

En uheldig kultur på rådhuset og i systemet har været belyst i dagspressen, hvor det dokumenters nogle har sluppet afsted med uheldigheder uden om systemet uden konsekvens, de byrådsmedlemmer der også bestrider en post som tillidsmand i deres erhverv må skamme sig dobbelt. Whistleblowerordning bør også gælde upassende forhold indenfor murene.

Fra 3 byrådsmedlemmer er jeg, før bolden begyndte at rulle, oplyst om deres kendskab til det upassende forhold. Dette er tilsyneladende fortiet for politiet? Hvis dette skulle være usandt, ville den tidligere borgmester formodentlig ikke være løbet fra et vellønnet job med flere hundrede tusindekroner i diverse bestyrelses tillæg oven i millionlønnen. Systemet passer på sig selv, og er man højt nok på strå, kan man enten falde dybt eller gå på vandet. I Fredericia er der ingen der falder.