Fredericia Gymnasium har her til aften, traditionen tro, afholdt skolebal for skolens elever. Dog er det for afgangseleverne en stor dag. Fredericia Avisen har snakket med Stine Høeg fra 3.B om den store dag.

Fredericia Gymnasium slog her til aften dørerene op til et brag af en fest: Det var tid til det årlige skolebal – eller galla som det bliver kaldt af eleverne. Traditionen tro, var der linet op med rød løber, musik og mange mennesker.

Danseskoene var kridtet til aftenens dans Foto: Mads Koch Hansen

Skoleballet er en mangeårig tradition på Fredericia Gymnasium. Festen er for alle skolens elever og deres forældre, men for nogle elever er aftenen lidt mere speciel. Det er denne aften, at alle afgangseleverne har kridtet danseskoene, trukket i store kjoler og flotte jakkesæt.

Thorkild Rose stod ved orkestret og styrede slagets gang
Foto: Privat

I ugerne op til denne store dag, har de mange afgangselever på Fredericia Gymnasium øvet sig på den svære dans, lanciers. En dans Thorkild Rose gennem de sidste mange år, har trukket afgangselever i gennem. Som oftest lyder det under øvetimerne fra Rose: “I er jo endnu dårligere end dem sidste år! Hvis ikke I bliver bedre, må vi aflyse”. Det er noget af et pres, at udsætte eleverne for. De tager det dog ikke så seriøst – skoleballet bliver afholdt hvert år, selvom Thorkild Rose aldrig bliver tilfreds med danseevnerne.

Danseskoene var kridtet til aftenens dans
Foto: Privat

Fredericia Avisen har fået lov til at følge Stine Høeg fra 3.B til denne dag. Stine har glædet sig meget til denne dag:

“Det betyder meget, at Fredericia Gymnasium holder liv i så gammel en tradition som skolebal. Man føler virkelig, at det er noget skolen er stolt af, og at de også glæder sig på vores vegne. Derudover så er det bare sjovt og hyggeligt at se hinanden så fint klædt på, og man får for alvor lov til at føle sig som en afgangselev. Nu har man selv kigget på de andre pigers gallakjoler i 2 år og glædet sig, så det føles ret vildt endelig selv at få lov”

Der var brede smil at spore hos Stine Høeg
Foto: Mads Koch Hansen

Der ligger meget forberedelse bag for de fleste afgangselever. Stine Høeg er en af dem, der bruger meget tid inden selve aftenen:

“Nu har jeg forberedt alt fra tøj til sko til hår i et par måneder, så jeg håber virkelig, at det lever op til alt, hvad jeg har forestillet mig. Jeg løb direkte fra skole, da jeg fik fra 12:20 og ned til frisøren” 

De mange forberedelser bar frugt for Stine Høeg
Foto: Mads Koch Hansen

En tradition der har eksisteret næsten lige så længe som selve skoleballet, er fællesspisning med klassen inden dansen. Dette var en tradition 3.B også holdte i hævd. De tog en tur forbi Hannerup Skov for at fylde maverne.

Hannerup Skov leverede god mad og en hyggelig atmosfære
Foto: Privat

Efterhånden som aftenen skred frem, blev der fyldt i hallen på Fredericia Gymnasium. Der var sort af mennesker rundt om dansegulvet. Især de mange mennesker gjorde indtryk på Stine Høeg: “Det skaber en fed stemning, og det er også ret speciel, at så mange mennesker har lyst til at se en danse og gøre dagen helt speciel”

Der var fart på, da afgangseleverne kom ud af hallen
Foto: Privat

“Det var mega varmt! Men det hele gik hurtigt. Alt for hurtigt faktisk. Det var vildt fedt, og jeg nød det så meget!” lød det fra en glad Stine Høeg, da hun blev spurgt ind til den store oplevelse.

Den svare lanciers kræver koncentration
Foto: Mads Koch Hansen

Vi forlod en glad Stine Høeg på gymnasiet, inden hun skulle feste videre med sine klassekammerater.