FC Fredericia havde flere chancer for at score mod Silkeborg, men ind kom bolden ikke. Derfor endte fredericianerne med at tabe efter et selvmål af Leonel Montano.

FC Fredericia skulle søndag eftermiddag forsøge at følge op på de to seneste sejre mod FC Helsingør og HB Køge. Det skete på Monjasa Park, hvor der for første gang i 2021 var tilskuere, og det var første gang, at den nye tribune blev taget brug. Det gav et helt andet liv på stadion, der summede af snak i krogene og gensynsglæden ved at være sammen til fodbold var ikke til at tage fejl af blandt fansene og sponsorerne.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Til opgøret var FC Fredericia uden Nicolaj Ritter, der afsonede karantæne, men til gengæld var Mathias Johannsen igen til rådighed efter endt karantæne, og det betød, at han gled ind i startopstillingen. Det betød samtidig, at Mikkel Knudsen rykkede ud på venstre back og på den modsatte back var Alexander Jensen, der kom i fokus allerede få minutter inde i opgøret. Den blonde FC Fredericia-spiller gik til baglinjen og smækkede bolden skråt bagud til Christian Tue, der var helt fri på kanten af feltet. Tue mistimede dog skuddet, og chancen løb derfor ud i sandet.

FC Fredericia pressede på i kampens indledning. (Foto: AVISEN)

FC Fredericia blev ved med at sidde på opgøret. Kristian Kirkegaard viste gode initiativer og det gav efter 12 minutter et hjørnespark. I første omgang var Christian Tues indlæg ikke langt nok, men han fik fat i en løs bold og smækkede bolden i feltet, hvor Leonel Montano var helt fri, men hans hovedstød røg tæt forbi mål og Silkeborg slap derfor med skrækken. Det gjorde FC Fredericia til gengæld ikke efter 29 minutter, da fredericianerne kom bagud efter et frispark midt på deres banehalvdel. Bolden røg ind i feltet, og i forsøget på at heade bolden væk, kom Montano til at heade bolden i eget mål.

Efter en livlig indledning gik kampen ind i en periode med meget spil midt på banen, og i den resterende del af første halvleg var det sporadisk med chancer. Det største højdepunkt var, da gæsternes Magnus Mattsson forsøgte at afdrible Elias Olafsson, men islændingen vandt duellen og efterfølgende smed Mattsson sig ned og appellerede for straffespark. Prompte trak dommer Patrick Stenzel Rasmussen det gule kort op af lommen og gav Mattsson det for film. Det fik en tilskuer til at råbe, at Magnus Mattsson er Silkeborgs svar på FC Københavns Viktor Fischer med henvisning til, at Fischer i opgøret sidste søndag mellem AGF og FCK kom i fokus for at smide sig ned flere gange.

https://hokagulve.dk/

Som konsekvens af den ikke prangende afslutning på første halvleg reagerede FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, i pausen. Han skiftede Christian Tue og Leonel Montano ud og ind i stedet kom Oliver Sørensen og Dennis Høegh. Fra start var FC Fredericia tæt på flere gange. Først brød Kristian Kirkegaard igennem og fik trykket af og efterfølende fik Samson Iyede bolden i mål efter et hjørnespark. Musikken bragede ud af anlægget, men blev hurtigt stoppet, da linjedommeren Søren Grøn Stampe havde flaget i vejret for offside.

Nicklas Helenius ville også markere sig. Den farlige Silkeborg-angriber steg til vejrs efter 54 minutter efter et indlæg fra højre, men Heleinus’ forsøg slog Elias Olafsson over mål, og det blev starten på en periode, hvor Silkeborg satte sig mere på kampen. For at forsøge og ændre på kampbilledet skiftede FC Fredericia derfor Andraes Oggesen ud efter en time, og ind i stedet kom den mere offensivtanlagte Mathias Gertsen, der senest lavede et godt indhop mod HB Køge.

Kristian Kirkegaard var en af de spillere, der prøvede at gøre forskellen. (Foto: AVISEN)

Med 20 minutter igen foretog FC Fredericia endnu en udskiftning. Ud gik Mathias Johannsen, og ind i stedet kom Tobias Anker, der endnu ikke er i kampform til at spille fuldtid efter hans skadesperiode, men det ændrede ikke på det store. FC Fredericia kom ikke frem til det store før, at der resterede syv minutter af opgøret, hvor Iyede blev spillet fri til afslutning i feltet, men Patrick Gunnarsson reddede forsøget. Det var også tilfældet minuttet efter, da Raphel Onyedika trykkede af og fik et hjørnespark ud af det. I samme moment skiftede FC Fredericia Erik Nissen ind, og gik Alexander Jensen.

I slutminutterne lykkedes det ikke FC Fredericia at etablere et pres, og derfor endte Silkeborg med at vinde opgøret 1-0. Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på fredag, hvor modstanderen er HB Køge.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer