I småregnen gik jeg sammen med min søn op for at møde Pia Olsen Dyhr, hun var ledsaget af de lokale kandidater og kampagnefolk. Jeg jokede lidt med byrådskandidat Lars Olesen, da han spurgte til om “Min Bror” fra Liste HEST var med. Formålet var dog besøget af Pia Olsen Dyhr, og det havde fået det gode humør frem hos lokalkandidaterne.

Fotograf: Thomas Lægaard Fredericia Avisen

Pia stod som en mild formand og snakkede løst og fast med de forbipasserende, hun havde god tid til at snakke med Fredericia Avisen. Vi fik en snak om de mange steder hun skulle besøge bare i dag, “Nu forstår jeg bedre rockstjerner, ind og ud af bilen et nyt sted hen, altså når de kommer til at sige et forkert bynavn, selvom jeg godt ved jeg er i Fredericia” siger Pia.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

“Da vi fik at vide at Pia kom, var vi ikke i tvivl om, hvad hun skulle se og opleve. Joni Marmarita er et fantastisk sted at komme og et godt eksempel på, hvor gode, vi er til at tage imod dem, der kommer udefra i Fredericiafortæller Connie Maybrith Jørgensen, som er nummer to på SFs liste til kommunalvalget.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg spurgte, om hun stødte på lokale som gav hende skylden over lokale problemer, når hun nu stod der som repræsentant for de folkevalgte på borgen, “det er forbavsende lidt, det er mere, når man sidder i regering, man står for skud”, siger hun og fortsætter “ det jo skønt at møde så hårdtarbejdende SFére i Fredericia, som kæmper hårdt for den nære velfærd og den grønne udvikling. Noget borgerne også efterspørger her på gågaden

Ud fra mit møde med superstjernen fra SF, må jeg sige at missionen lykkedes, hendes milde og smilende væsen gjorde det nemmere for lokalpolitikerne fra SF at komme i snak med fredericianerne på gaden.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

“Pia er fuld af power og kommunalpolitik handler også om gode netværk og forbindelser til Christiansborg. De rammer vi skal lave velfærd for her i kommunen udstikkes jo fra Folketinget og i SF går den røde tråd tydeligt fra Folketing til kommuner i måden vi laver politik på Siger Lars Olesen, der er nummer tre på SFs liste.

De mange Fredericianere fik set endnu en af de store politiske trækplastre, der besøger deres partier og lokale politikere.