SF’s folketingsgruppe laver ny konstituering. Karina Lorentzen Dehnhardt bliver gruppeformand. Hun beholder sine ordførerskaber, rets- og landdistrikter. Klimaordfører Signe Munk flankerer Karsten Hønge som politisk ordfører, så partiet fremover har to på posten. Charlotte Broman Mølbæk varetager posten som børneordfører til Jacob Mark er tilbage.

 Pia Olsen Dyhr udtaler:

– Karina Lorentzen har siddet i folketinget af flere omgange, hun har siddet i byrådet, er en erfaren ordfører og en stærk strateg. Derfor er jeg rigtig glad for, at hun skal lede folketingsgruppen. Karsten og Signe udgør et stærkt makkerpar og har forskellige styrker, som supplerer hinanden fantastisk, siger hun.

– Det er jo store sko, jeg skal fylde ud, for Jacob Mark har gjort et fantastisk arbejde. Jeg glæder mig til at blive en del af store og små beslutninger i hverdagen, og til at være med til at lede en så dygtig og harmonisk folketingsgruppe, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

SF har valgt at have to politiske ordførere, så Signe Munk supplerer Karsten Hønge fremover.

Karsten Hønge mener, at partiet bliver styrket ved at få nogle af de mange nye unge kræfter frem i partiet.

– Det er en kæmpe styrke, at vi er lykkes med at få valgt så mange dygtige unge ind i SF’s folketingsgruppe, og jeg er rigtig glad for at blive flankeret af en så kompetent ung politiker, som Signe Munk, som virkelig har vist, hvad hun kan på posten som klimaordfører. Jeg tror, at vi sammen kan være med til at vi sammen kan få SF til at stå stærkt i en politisk hverdag, der til tider er reduceret til et freak show, siger Karsten Hønge.

– Jeg glæder mig til at være med til at være med til at tegne de store linjer i partiet sammen med Karsten Hønge og selvfølgelig resten af SF’s folketingsgruppe. Jeg tror, at vi kan supplere hinanden godt i hverdagen, fordi vi kan noget forskelligt, har forskellige interesser og i øvrigt har et hamrende godt samarbejde, siger Signe Munk.