Som en del af finansloven blev det besluttet, at der skulle laves regionale vækstteams. Arbejdet med vækstteamet i Syd- og Sønderjylland er nu skudt i gang, og det glæder SF’s landdistriktsordfører Karina Lorentzen, der også er valgt i Sydjylland.

-Det er vigtigt, at vi ser på, hvordan vi får skabt flere arbejdspladser i Syd- og Sønderjylland. Derfor er jeg også glad for, at der nu sættes penge af til lokale vækstteams, der er repræsenteret af folk, der ved lige præcis, hvilke styrker Syd- og Sønderjylland har og som tager udgangspunkt i det, siger Karina Lorentzen.

Når de ser på de lokale styrkepositioner er det afgørende for at skabe en vækst, der sker på tværs af landet, og det vil hjælpe Danmark til fortsat at bære den grønne førertrøje.

Det understreges ligeledes i, at vækstteamet i Syd- og Sønderjylland skal have fokus på omstilling fra olie til grøn industri. Her glæder Karina Lorentzen sig til at se, hvordan man kan hjælpe især iværksætterne.

– I SF er vi glade for, at vi nu også begynder at se på, hvordan vi kan hjælpe iværksættere fra at have født en grøn idé til også at få den til at leve, så det batter noget i vores CO2-reduktion, siger hun

Fakta
Der er i alt syv regionale vækstteams, der hver består af stærke lokale repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommunerne, de tværkommunale erhvervshuses bestyrelser og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. I fællesskab skal de undersøge, hvordan der bedst investeres i at opdyrke lokale erhvervsfyrtårne, som kan genstarte væksten i de enkelte landsdele. De syv vækstteams skal også se på andre tiltag og særlige lokale erhvervspotentialer rundt om i landet.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer