Der er feriesjov på programmet i Fredericia i denne uge. Det er fjerde gang, at feriesjov løber af stablen. Fredericia Avisen var med, da de unge deltagere skulle prøve kræfter med segways, lasergames og bumber ball. Tre discipliner, der blev modtaget med lykke, grin, koncentration og fight.

I Fredericia Idrætscenter hal 3 løber drenge og piger rundt. Den store hal, der normalt er træningsbane for byens håndbold- og basketballspillere er mørklagt. En røgsky rammer sanserne, og farvestrålende laserstråler skyder til alle sider. Drenge og piger kæmper, side om side og mod hinanden. Udenfor står næste hold klar. Det er populært, og når deltagerne er færdige, er der sved på panden. Et par skridt længere henne køres der på segways og spilles bumper ball. Der er forskel på segwayfarten – nogle tør mere end andre, og nogle falder også et par gange, men rejser sig igen. Men de har det sjovt, og det er jo det, som feriesjov går ud på.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Alma Petersen, Signe Fløe og Tiffany Boone har haft det sjovt til feriesjov, og det her er rigtig sjovt, siger de!

”Det er første gang, vi prøver at køre segway. Men vi kan lide det. Det er så sjovt. Det er også sjovt at møde nye venner”, siger Alma med et stort smil. Alma går i øvrigt i 3. Klasse på Kirstinebjerg Skolen, Afd. Indre Ringvej – det var vigtigt for hende at få det med, mens Signe går på Sct. Knuds og Tiffany på Højmosen.

Rundt i hallerne står flere forældre langs siderne. En sidder dog dog ned på hallens stole, det er John Cowen.

”Jeg har smadret min akillessene. Det gør ondt, men så er det godt, at man kan sidde her med benet oppe og nyde, at drengene har det sjovt”, siger John. Skaden forhindrer dog ikke mindstesønnen Jamie i at skåne sin far. Han hopper rundt og laver sjov.

John Cowen (th) sammen med mindstesønnen Jamie Cowen.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen.

”Jamies storebror Noah er i gang med lasergames nu. Jeg synes, at det er fedt, at man i Fredericia kan prøve kræfter med noget, som man ikke prøver til hverdag,” fortæller John. Familien har kun været med i dag, men også andre sportsgrene som badminton vil de udfordre sig selv med.

Kristoffer Riddersholm ser på, da der spilles bumper ball.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Arrangøren Kristoffer Riddersholm er også godt tilfreds med dagens arrangement. ”Vi har 125 tilmeldinger alene i dag, og 500 på hele ugen. Det er godt gået. Det er også vigtigt, at vi får de unge mennesker til at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene. Skydning, bordtennis, orienteringsløb – ja i alt 20 aktiviteter har vi haft på programmet. Vi håber så, at nogle af sportsgrenene kan inspirere feriesjov-deltagerne til at starte i en af klubberne”, siger Kristoffer Riddersholm.

Til sidst går vi ind til bumper ball, der er en slags fodbold på utraditionel vis. Deltagerne er nemlig iklædt en kæmpe plastickugle, der gør det umuligt at spille fodboldspillet, som man normalt ville gøre. Og der er gang i den!

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Selvom deltagerne slæber rundt på dragterne, så løber de vildt rundt, banker ind i hinanden og skyder bolden i nord, syd, øst og vest, hvorefter de suser af sted mod den runde kugle. Instruktøren må også flere gange sige, at de skal passe på hinanden. De har det sjovt og svenden pibler ned af deres pande, da de overlader dragterne til næste hold.

Du kan læse meget mere om feriesjov her:

http://www.ferie-sjov.dk/asp/index.asp