Den 21. november skal vi alle til stemmeboksen igen, når der er kommunal- og regionsvalg. Inden valgdagen modtager du dit valgkort, som bliver sendt ud med PostNord fra den 14. november, så du har det i ugen op til valgdagen.

Skulle du ikke modtage dit valgkort, kan du stadig stemme. Du skal blot henvende dig ved valgstedets hovedbord med din personlig legitimation.

Du kan se på dit valgkort, hvor du skal stemme, og du kan stemme fra kl. 8.00 til kl. 20.00.

I Fredericia har vi otte valgsteder:

  • Fredericia Gymnasium
  • Bredstrup-Pjedsted Hallen
  • Erritsø Idrætscenter
  • Herslev Forsamlingshus
  • Elbohallen
  • Fredericia Idrætscenter
  • Bøgeskov Hallen
  • Fredericia Rådhus

 

Fredericia Kommune bruger digitale valglister, der er en hurtigere og smidigere betjening af borgerne på valgstederne. At valglisten er digital betyder blot, at papirvalglisten er erstattet af en digital valgliste, så listeføreren slipper for at skulle bladre i papirvalgliste for at finde vælgerens navn og nummer. Det betyder også, at du frit kan vælge, hvilket valgbord du vil gå til, så hvorfor ikke vælge det bord med kortest kø.

Når du skal afgive din stemme, skal du afleverer dit personlige valgkort ved valgbordet, som så scanner dit valgkort. Du vil blive bedt om at oplyse din fødselsdato for, at valglisteføreren kan være sikker på din identitet. Du kan også blive spurgt om dit navn og din bopæl.

Hvis du har brevstemt før valgdagen, kan du ikke afgive stemme på valgdagen.

Du kan stadig nå at brevstemme

Har du ikke mulighed for at stemme den 21. november, så kan du afgive din brevstemme i Borgerservice på rådhuset indtil fredag den 17. november, hvor Borgerservice ekstraordinært har åbent til kl. 16.00.

Har du ikke mulighed for at komme i hverdagene, så holder Borgerservice også lørdagsåbnet den 11. november, hvor du kan afgive din brevstemme fra kl. 10.00-14.00.

Husk, at du skal have personlig legitimation med, når du vil brevstemme.

Du kan læse mere om valget på www.fredericia.dk/politik/valg/. Du kan for eksempel i folde-ud-boksen Valgsteder se et kort over Fredericia Kommune med valgdistrikterne og deres grænser.