Skærbækværket kan nu levere grøn fjernvarme til Trekantområdet. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary indviede i dag det ombyggede kraftvarmeværk.

Efter godt tre års intenst arbejde med at ombygge Skærbækværket kunne H.K.H. Kronprinsessen indvie kraftvarmeværket, der nu er i stand til at levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler.

Der var blomster, da H.K.H. Kronprinsesse Mary ankom.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Klokken 13.00 ankom H.K.H. Kronprinsesse Mary til glimtende kameraer og blomster.

Efter velkomst fra værkets direktør Thomas Dalsgaard talte Dong Energys Adm. Direktør Henrik Poulsen.

Adm. Direktør for DONG ENERGY (Snart Ørsted), Henrik Poulsen.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Han fortalte om den store ombygning, der er foregået de sidste tre år fra et gasfyret værk til bæredygtigt træflis-værk. “Når solen ikke skinner og vinden ikke blæser, har vi behov for varme fra vores kraftværker. Med ombygningen af værket understøtter vi den grønne omstilling, som vi er gået igennem fra sort til grøn energi. Det gælder også vores navneskifte til Ørsted, som også markerer vores markante skifte mod grøn energi.”

Skærbækværket blev bygget i 1951 med kul som energikilde, ombygget i 1997 til gas og i 2017 til træflis.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Bestyrelsesformand i TVIS, Lars Schmidt fortsatte: “Det er en milepæl i den grønne omstilling. Samtidig kan vi tilbyde billigere energi til forbrugerne. Det er 10 år siden, at TVIS startede eftersøgningen af en ny og grønnere energiproduktion. Der var ved udbudsrunden i 2014 to bud. Vi valgte DONG Energy. Vi kvitterer for det gode samarbejde sidenhen. Vi kan med tilfredshed konstatere, at vi siden september har modtaget komfortable grøn varme. Fjernvarmen fra TVIS vil være 95 procent CO2-neutral. For forbrugerne skal fjernvarmen være et naturligt valg og en fremtid uden fossile brændsler.”

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Herefter fik H.K.H. Kronprinsesse Mary ordet, hvor Kronprinsessen først jokede med, at hendes mand først var inviteret, men måtte på en anden opgave, og så trådte Kronprinsessen til. Herefter roste H.K.H. Kronprinsessen Skærværket for sin grønne omstilling og for at gå forrest.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Klokken 13.30 trykkede H.K.H. Kronprinsessen på den røde knap, der markerede selve indvielsen. Der var godt 250 VIP-gæster og medarbejdere til stede. Til sidst var der rundtur på de ombyggede værk, hvor man blandt andet kunne se de nye anlæg.

Se også galleri fra hele dagen: