Rikkeprikke kan lyde som et navn fra et eventyr, eller et veninde navn, men Rikkeprikke er hendes borgerlige navn. Hun er dog kun født Rikke, men lige siden barndommen har navnet siddet fast, og hun ansøgte om navneskift og i dag er Rikkeprikke så navnet.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg besøger Rikkeprikkes fodpleje på Devantiersvej 7, der har den lagt siden 13. maj, hun startede ca. et halvt år før, men havde brug for pladsen ved det lille butikstorv ved Randals Parken. Man begynder at forstå konceptet og personen bag, Rikkeprikke er iklædt en rød prikket kjole, selvom jeg har en mild form for OCD, opgav jeg at tælle prikkerne. Der er markante røde farver i lokalet, Rikkeprikke har sin egen stil og det er hun stolt af.

Rikkeprikke har et stort hjerte, hun var egentlig pædagog, men pga. den dårlige samvittighed over, at hun ikke følte, man kunne yde den service, der var nødvendigt som pædagog, skiftede hun branche.

Hun fik ideen og havde overskuddet til at gøre en ekstra indsats for andre, og lavede en aftale med Solstrålen. Solstrålen er et veletableret værested, som er et støttende fællesskab, hvor folk med tidligere misbrug af alkohol eller stoffer kan mødes med ligesindede og snakke sammen om og støtte hinanden i at forblive clean eller ædru.

Den sidste lørdag i hver måned åbner Rikkeprikke op for to brugere af Solstrålen, “det handler om at give noget velvære til nogen, der kan bruge et løft” siger Rikkeprikke.

Selvom det er svært nok at være nystartet iværksætter, så finder Rikkeprikke selv glæde ved at give noget videre, man kan siger det bliver hendes egen personlige velvære gennem næstekærlighed.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg møder Karina Baastrup, som kommer hos Solstrålen og er en af de brugere som har benyttet tilbuddet hos Rikkeprikke, hun stråler som en sol, og det sidste jeg tænkte på var en tidligere stofmisbruger. Hun er kommet langt og hun synes, at tiltag og personer, der gør disse ekstra ting for at støtte folk, der er på vej tilbage fra misbrug, gør en stor forskel. “Fordommene er der nok af”, siger Karina og tilføjer “når man kommer ud af sit misbrug er der mange ting, der skal reetableres og økonomien er ofte sådan at fødder og tænder tit er misvedligeholdte” “derfor er det fantastisk, der findes kvinder som Rikkeprikke”. Det er også sjældent at sådanne tilbud ikke er aftalt kommunalt, men her er det Rikkeprikkes drivkraft. der står bag.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Socialt ansvar er en populær ting, men det er sjældent, at det er de helt små iværksættere, der kaster deres kærlighed på at gøre det uden at koncentrere sig om bundlinien, men det nok det der afspejler Rikkeprikke og hendes arbejde, det kommer fra hjertet.

Jeg ville ønske, der var flere som Rikkeprikke, og flere ligesom Karina der havde styrke og held til at komme ud af misbruget.

Efter at have været i selskab med den prikkede hjertevarme dame, ville jeg aldrig tøve ved at tage strømperne af og booke en tid, for som hun siger “når jeg er min egen boss, kan jeg vælge at bruge en halv time mere, hvis jeg synes, det er det, der er behov for.”