René Dahl Andersen er nok bedre kendt som betjenten, der blev dømt for at stjæle lamper fra Politigården i København. Siden har han delt ud af sine mange oplevelser som narkobetjent og undercoveragent for PET – og er nu blandt landets mest populære podcastere. Tirsdag gæstede han Fredericia

LECTURE dannede tirsdag ramme om et foredrag med den kendte betjent Rene Dahl Andersen. I Erritsø Idrætscenter var forventningsfulde gæster mødt frem for at opleve foredraget med en fortælling, der ikke minder om den normale fortælling.

Der blev givet hånd og sagt velkommen på nordjysk til samtlige gæster, der kom ind ad døren til Erritsø Idrætscenter tirsdag aften.

René Dahl Andersen har været i en anden verden – den hårde, kriminelle – og som menigmand kun har begrænset kendskab og adgang til. En skyggeverden, der på sin egen facon fascinerer de mange som iagttager – og korrumperer de få, der virkelig har været der. Også dem, der under dække er gået ind i denne kyniske verden i den gode sags tjeneste – Politiets og samfundets.

Den fortælling og glæden ved sit arbejde dannede rammen for det liv, der pludselig skiftede retning. Han var en af Politiets Wonder Boys! Dygtig, anerkendt og respekteret – og specielt udvalgt til uddannelse hos FBI. Alt var godt, indtil én forkert beslutning ændrede alt, da han blev sigtet og senere dømt for tyveri af designerlamper på Politigården.

“Hærdet” er historien om René Dahl Andersen, der som ung og ideologisk politibetjent fra Nordjylland kommer til København med en drøm om at komme ind i Københavns Politis Uropatrulje. Med talent, ambitioner, mod og en unik evne til at skabe relationer til kriminelle og kolleger, og levere resultater, gør han lynkarriere og bliver hurtigt én af Politiets bedste på sit felt og headhuntes senere direkte af PET med efterfølgende specialuddannelse hos FBI i USA – for siden igen at blive sendt på ekstremt farlige og tophemmelige missioner i udlandet som undercover agent.

Inspireret af dramaserien, Hill Street Bluse og de danske urobetjente valgte René Dahl Andersen politiet, hvilket gav ham et liv fyldt af oplevelser, han kun havde drømt om.

Fra station 1 til dømt til et nyt liv som foredragsholder fik René Dahl Andersen fortalt sin historie, og der var blandt de fremmødte stor begejstring. Flere købte bøger, takkede René for foredraget og talte med ham før og efter foredraget, der blev leveret hudløst ærligt og med stor indledelse.

Næste arrangement hos LECTURE er den 28. september, når Amalie Dollerup gæster Erritsø Idrætscenter.