Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 8 for Socialdemokratiet, Søren Larsen.

Søren Larsen er 52 år gammel, født og opvokset i Fredericia. Søren er uddannet automatiktekniker på Shell i Fredericia og har siden arbejdet flere forskellige steder, inden han efter 10 år skiftede spor. Han er nu Learning Manager.

Søren er ikke ny i politik – han har blot holdt en 10 års pause. Før hans pause havde Søren en plads i byrådet for Socialdemokratiet, som han senere hen blev lokalformand for. Denne plads er nu givet videre til John Nyborg.

Plakaterne kom i pælene
Foto: Privat

Søren Larsen blev spurgt om, hvorfor han har valgt at stille op til byrådet:

“Det er vanvittigt spændende at være med til at udvikle Fredericia således, at det bliver et endnu bedre sted at bo og være”

Larsen mener, at hans erfaring er god at få ind i byrådet:

“Jeg har med min baggrund og erfaring, både fra det politiske liv og fra det private arbejdsmarked, gode værdier at bidrage med i byrådet”

Der bliver uddelt mange roser fra Søren Larsen
Foto: Privat

Søren møder en stor opbakning til ham og hans parti blandt vælgerne. Noget Søren Larsen mener skal tilskrives Borgmester Jacob Bjerregaard:

“Der hersker meget stor opbakning til vores borgmester, og hans positive ledelse af byrådet”

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Søren Larsen fra Socialdemokratiet har udvalgt følgende tre:

Plads til industrielle arbejdspladser

Traditionelle arbejdspladser er ofte under pres. Men vi kan ikke undvære dem. Og vigtigt er derfor, at fremtidige byrådsbeslutninger træffes ud fra fakta – og her kan jeg bidrage i kraft af min ansættelse i en sådan type virksomhed.

Et trygt og robust beredsskab

Vores lokale beredskab har de senere år været under pres. Jeg vil kæmpe for et trygt og robust beredskab. Det er vigtigt for byens borgere og byens virksomheder.

Det skal være trygt at blive gammel

Det skal fortsat være trygt og godt at blive gammel i Fredericia. Vi skal til stadighed kæmpe for flere varme hænder, støtte frivillige sociale ældreforeninger og fortsat skabe gode ældreboliger.

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Ja”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.