Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 2 for Kristendemokraterne, Maria Rosæfontanus.

Maria Rosæfontanus er 28 år gammel. Maria er født og opvokset lige nord for Roskilde, men flyttede i 2014 til Fredericia for at studere. Hun er i gang med uddannelsen som maskinmester på Fredericia Maskinmesterskole. Maria ligger ikke på den lade side: “Jeg er aktiv i vores lokale Taekwondo-klub ”Dae Han”, men det kan knibe med at få tid til træningen i øjeblikket. Selvfølgelig bruger jeg også en del tid på politisk arbejde – der er både den igangværende valgkamp og så er jeg netop blevet valgt ind i KristenDemokraternes hovedbestyrelse”

Det er de unge og børnefamilierne der motiverede Maria Rosæfontanus til, at stille op til byrådet:

“Jeg stiller op, fordi jeg gerne vil give de unge og børnefamilierne et talerør. Særligt de unge føler sig nogle gange lidt på sidelinjen i politik. Jeg kan godt forstå, at unge mennesker synes, at emner som ældrepleje og skattelettelser ligger lidt fjernt fra den dagligdag og de problemer, de selv står i. Derfor skal vi have dem på banen og sætte deres behov og ønsker om fremtidens Fredericia på dagsordenen”

Repræsentativitet i byrådet er vigtigt for Rosæfontanus fra Kristendemokraterne:

“Jeg tror, at hver enkelt kandidat kommer med nogle unikke erfaringer og kompetencer. Jeg er studerende og kan måske nemmere relatere til de unge, det prøver jeg i hvert fald meget på. En af demokratiets grundsten er, at det skal være repræsentativt. Derfor skal byrådet også være alsidigt sammensat og det bliver det kun, hvis vi hver især bringer noget forskelligt med ind i det politiske arbejde i form af kompetencer, erfaringer og værdigrundlag”

Maria Rosæfontanus, Kristendemokraterne
Maria Rosæfontanus mødte de unge til paneldebat på HTX Lillebælt
Foto: Privat

Selvom Kristendemokraterne kun har to kandidater i Fredericia Kommune, når de godt rundt til vælgerne: “Vi er glade for, at Fredericia er en kommune med mange valgarrangementer, for det hjælper os med at nå ud til mange vælgere”. 

Maria fortsætter:

“Alle, jeg møder, er høflige og åbne og vil meget gerne tage del i debatten om, hvordan fremtidens Fredericia skal bygges op”

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Maria Rosæfontanus fra Kristendemokraterne har udvalgt følgende tre:

Fredericia – for alle aldre

“Der skal være muligheder for alle i vores kommune og derfor gør det mig trist, når jeg møder elever fra både gymnasiet og HTX, der alle siger det samme: Fredericia er ikke en spændende by at være ung i. Det er ikke en by, de vil blive boende i, hvis de f.eks. vil læse videre i Kolding, Vejle eller Odense. Selvom afstandene ikke er store, så har Fredericia ikke det studie- og ungdomsmiljø der gør, at de unge bliver boende og så pendler til studiebyerne”

Børnenes og familiernes parti

“Vi skal sætte fokus på børnefamilierne, på de praktiske, sociale, sundhedsmæssige og økonomiske udfordringer, der kan spænde ben i dagligdagen og bryde det gode familieliv. Som mor kender jeg selv til nogle af de problemer, der kan gøre hverdagen svær. Vi skal styrke familiernes mulighed for at kunne planlægge hverdagen efter deres behov og støtte dem, når der er behov for hjælp”

En god alderdom

“Vi skal tage os godt af vores ældre. De skal føle tryghed, nærhed og omsorg, uanset om de bor selv eller er i plejebolig. Flytter din ægtefælle på plejehjem, skal vi tilbyde den nødvendige hjælp til at opretholde relationen, f.eks. ved at tilbyde transport. Et hvert servicetilbud til de ældre skal altid tage udgangspunkt i den enkeltes behov og værdighed”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej, der skal være råd til bedre velfærd”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Ja, ungdomskultur”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.