Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af den eneste kandidat fra Nye Borgerlige, Kim Pedersen. Kim stiller ikke kun op til kommunalvalget – du har også mulighed for at stemme på ham til regionsrådsvalget.

Kim Pedersen er 51 år gammel og født i Odense. Siden har han boet hele sin opvækst i Japan. Det er da også opvæksten i Japan, der har sat størst aftryk på Kims voksne liv – han arbejder som Japan eksportkonsulent, hvor han eksporterer uddannelse til det asiatiske land.

Pedersen har en bred palet af erhvervserfaring bag sig. Det dækker over alt lige fra taxichauffør, butikschef i Fakta, diplomat på ambassaden i Tokyo og selvstændig.

Kim Pedersen fra Nye Borgerlige fik stillet spørgsmålet: Hvorfor stiller du op til byrådet?

“Min primære bevæggrund er den stigende påvirkning fra islam i Danmark og den frygt jeg har for at vores børn og deres børn, muligvis ikke får lov til at vokse op og leve i et frit samfund som vi trods alt stadig har i dag. Hvad har det med lokalpolitik at gøre kan man spørge, men det er et stigende problem der påvirker alle samfundets institutioner”

Kim Pedersen fortsætter:

“Jeg stiller op, fordi jeg gerne vil sikre at vores velfærd går til de danskere, der har bygget vores samfund op og ikke til indvandrere, der hverken vil Danmark eller kender til vores værdier, kultur eller kamp for at nå dertil, hvor vi er i dag”

Udfordringer i debatter med politiske modstandere

Kim føler sig ikke altid lige godt behandlet af sine politiske modstandere i debatterne: “Jeg synes, at vi egentlig har fornuftige debatter med borgerne, men der er også partier, som vi er uenige med, der bruger ufine metoder for at stille mit parti eller mine synspunkter i et dårligt lys. I sidste instans virker det ofte modsat, men det er noget som sårer én dybt alligevel”

Der ses ingen plakater med Nye Borgerlige og Kim Pedersen i Fredericia. Men Kim har talt med sine partifæller fra andre byer, der har haft store problemer med hærværk: “Mine kollegaer i andre byer har oplevet at få deres plakater pillet ned, stjålet, eller vandaliseret. Det er skandaløst. Det er ikke i orden”. 

Det er kun de politiske modstandere, der nedgør Kim Pedersen og Nye Borgerlige. Kim Pedersen har i valgkampen mødt en masse Fredericianere, der alle er klar på en sober debat – også selvom de ikke stemmer på ham. I følge Pedersen er det især udlændingepolitikken han og Nye Borgerlige skiller sig ud fra de andre. Dette gør sig også klart, da Kim Pedersen skulle udvælge sine tre mærkesager:

“Indvandring, indvandring og indvandring” lød det kort fra Kim Pedersen.

Ligesom de andre kandidater i Fredericia Avisens portrætserie, blev Kim Pedersen fra Nye Borgerlige bedt om at svare ja eller nej til 5 udsagn:

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja – klart!”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Ja – meget gerne!”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Nej”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Nej”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Nej”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.