Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 13 for Socialdemokratiet, Karsten Cordtz.

Karsten Cordtz er 60 år gammel, født og opvokset her i Fredericia. Han er gift med Liselotte, og sammen har de to børn. Efter børnene er flyttet hjemmefra, har Karsten og Liselotte været plejefamilie for flere typer af børn.

Karsten arbejder til dagligt hos DSB, hvor han har været siden 1979. Karsten Cordtz stillede også op til sidste valg, men blev ikke valgt. Det har dog imidlertid ikke stoppet ham fra at deltage i politiske aktiviteter.

Cordtz er stolt af sin by, og vil gerne være med til at præge fremtiden. Dette er den helt klare motivation for den garvede kandidat. Han mener, at hans store erfaringer fra mange forskellige område er en fordel for ham:

“Jeg har stor erfaring med et bredt felt af områder. Det kommer 12 år i Dansk Jernbaneforbud, 15 år i skolebestyrelser, 8 år som plejefamilie og deltagelse i en række kommunale råd og nævn. Det vil helt klart være en fordel i byrådet”

Socialdemokratiet er til stede i gågaden
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen

Det er næsten umuligt at undgå Socialdemokratiet hvis man går en tur i gågaden lørdag formiddag. Hver lørdag er Karsten og hans partifæller på pletten for at fange de sidste vælgere. Karsten Cordtz har kun oplevet positive og anerkendende tilbagemeldinger fra de borgere han møder, uanset om det er i gågaden eller på dør-til-dør.

Mærkesager:

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Karsten Cordtz fra Socialdemokratiet har udvalgt følgende tre:

Fokus på udsatte børn og unge

“I den kommende byrådsperiode vil jeg fortsat have mit fokus på børne- og ungdomsområdet. Det er særligt udsatte børns vilkår, der ligger mig på praksis som ofte er personbåren. Der er behov for en mere ensartet praksis som meldes ud til brugerne.

Der er i Fredericia behov for at satse endnu mere på uddannelse. Vi skal have de sidste med og her er det en særskilt udfordring, at få udsatte børn og unge godt igennem et uddannelsesforløb”

Styrke den kulturelle indsats

“Fredericia har en visionær satsning på kultur. Det skal vi fastholde og udvikle. Vi skal arbejde med, at få tilbuddene ud til fere og få fere til at være udøvende”

Tryghed i nattelivet

“Det skal være trygt for byens unge at færdes i nat-telivet. Det kan vi hjælpe til med ved at styrke ind-satsen mod narko og bander i nattelivet. Konkret kan der sættes ind mod narko i nattelivet ved at alle natbevillinger indfører stikprøvevis narko kontrol hos deres kunder. Er kunden narkopåvirket skal der ske en bortvisning og eventuel karantæne. I forhold til beskyttelse mod bander skal alle bevillingshaver håndhæve bevillingsloven, hvor der er mulighed for at bortvise bandemedlemmer”

Ja/nej-runden

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Vi gør det rigtig godt, men vi skal åbne for forslag til forbedringer”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej, vi skal investere i velfærd i stedet”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Ja”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.