Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Den tredje kandidat vi bringer et portræt af, er nr. 7 for SF, Jonas Broe Bendtsen.

Jonas Broe Bendtsen er blot 18 år gammel, men har en masse politik på hjertet. Jonas er opvokset i Taulov, og bruger det meste af sin tid på HTX i Vejle, hvor han går i 3.G. Når der ikke er skole på programmet bruger han næsten alt sin tid på at være aktiv i SF Ungdom, Amnesty International og Fredericia Ungebyråd.

Jonas fik, ligesom de andre kandidater, spørgsmålet: Hvorfor stiller du op til byrådet?

“For det første mener jeg, at det er vigtigt at vi er nogle unge kandidater, der kan repræsentere de unge i kommunen. For det andet fordi jeg har mange idéer til hvordan vi gør kommunen bedre, og gerne vil igennem med dem”

Jonas Broe Bendtsen mener, at hans unge alder er en fordel:

“Jeg er ung, og har derfor god forståelse for hvad andre unge i kommunen mener. Men på trods af at jeg er ung, har jeg alligevel en del erfaring i at sidde i et byråd, fordi jeg har siddet i Ungebyådet i fem år”

Valgkampen går også godt for den unge kandidat.

Jeg føler, at jeg kommer rundt til en masse spændende arrangementer, og jeg får en masse god inspiration til, hvad jeg kan arbejde for” lyder det fra Broe Bendtsen.

De borgere han møder tager positivt i mod ham, og roser ham for at stille op i så ung en alder.

Foto: Frank Jensen, Fredericia Avisen.

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Jonas Broe Bendtsen fra SF har udvalgt følgende tre:

Mere demokrati – mindre bureaukrati
“Alle borgere skal høres. Derfor kæmper jeg for borgerdrevne forslag i byrådet og vil forsøge at rykke demokratiet tættere på borgerne ved at give kommunale institutioner mere selvbestemmelse”
 
Et Fredericia der hænger sammen
“På trods af at Fredericia er en forholdsvis lille kommune målt på areal, føler mange fra yderområderne af kommunen, at de bliver overset. Derfor vil jeg kæmpe for bedre kollektiv trafik og flere cykelstier, så det bliver nemmere for alle at komme rundt i kommunen”
 
Rød, grøn og regnbuefarvet kommune
“Jeg kæmper for at Fredericia kommune bliver bedre til at tage hånd om de borgere der er svagest stillet økonomisk og socialt. Derudover skal Fredericia være en af Danmarks grønneste kommuner, ved blandt andet at blive CO2-neutral. Og så skal Fredericia være en kommune hvor alle føler sig inkluderet, uanset hudfarve, religion, etnicitet, køn, seksuel orientering og handicap”
Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål. Jonas Broe Bendtsen klarede det uden problemer.
 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja”
 • Kommuneskatte skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Ja”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja”
Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.