Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Den fjerde kandidat vi bringer et portræt af, er nr. 1 for Miljø- og Velfærdslisten, Jørn Henner.

Jørn Henner beskriver sig selv som en ung mand, på kun 72 år. Han er født og opvokset i Odense, har boet en stor del af sit liv i Ringe, inden han for ca. 20 år siden bosatte sig her i Fredericia. Jørn er nu pensionist, men var i sine år på arbejdsmarkedet skoleleder på det daværende Alléskolen.

Henner fik ligesom de andre kandidater i serien stillet spørgsmålet: Hvorfor stiller du op til byrådet?

“Min opstilling skyldes, at jeg mener, vi i Miljø- og Velfærdslisten har nogle meget vigtige emner, som jeg gerne vil have fremmet. Samtidig føler jeg at have de kræfter, der skal til for at yde et godt stykke arbejde i byråd og udvalg”

Han fortsætter:

“Vi lægger meget stor vægt på værdighed – vi har hjertet med. Det er også vigtigt, at politikere arbejder for sagen og ikke for at blive kendte personer for egen tilfredsstillelse.
I de senere år er der af både landspolitiske og lokalpolitiske årsager opstået en større gruppe ”hjemløse” socialister. Dem vil vi gerne give et hjem.
Vi vil gerne samarbejde uden at blive halehæng til et andet parti”

Jørn Henner og hans partifæller bliver mødt positivt når de er ude i byen. Henner har en idé om hvorfor: “Jeg føler, jeg bliver taget godt imod, ikke mindst fordi jeg står for en sober tone i debatten ved at tale om egen politik og ikke modstandernes. Det er de efter min mening bedre til, og det er vælgerne, der skal afgøre, hvem de tror mest på”.

Foto: Privat

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Jørn Henner fra Miljø- og Velfærdslisten har udvalgt følgende tre:

Et bedre miljø

“Et godt miljø på alle områder bl.a. ved at flytte trafikken fra motorkøretøjer til kollektiv trafik, der kører på miljømæssig grøn energi og til cykler samt gåben”

Gode offentlige arbejdspladser

“Gode offentlige arbejdspladser med mindre kontrol og mere selvbestemmelse, så vi får tilfredse medarbejdere, der har lyst til at yde det optimale for de grupper, de har med at gøre. Det vil også kunne sænke sygefraværet”

En velfærdspolitik der bygger på værdighed og respekt

“Vægten skal lægges på skoler, de handicappede, de socialt udsatte samt de ældre indbyggere, der har behov herfor”

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål. Dette klarede Jørn Henner næsten til perfektion.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Vi skal bygge på det vi har. Så både ja og nej”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Nej, det gøres fint allerede”

Om Jørn Henner og Miljø- og Velfærdslisten kan få stemmer nok til at komme i byrådet, afgøres af vælgerne 21/11.

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.