Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 9 for Venstre, Frances O’Donovan.

Frances O’Donovan er 28 år, født og opvokset i Fredericia. Frances har Skotsk/Irsk og tamilsk baggrund. Frances bruger, som mange andre unge mennesker, sin tid på studie. Hun er i gang med en kandidatuddannelse i Statskundskab ved Syddansk Universitet i Odense.

Ligesom de andre kandidater, har vi spurgt Frances, hvorfor hun stiller op til byrådet:

“Jeg genopstiller til byrådet, fordi jeg gerne vil have mulighed for fortsat at bidrage til den gode udvikling på sundheds- og skoleområdet. Jeg synes, det er fantastisk at have samskabende processer med Fredericias borgere omkring byens udvikling. Det er en metode, jeg ønsker, vi skal anvende langt mere i byrådet, end vi gøre i dag. Jeg mener, vi får de bedste resultater, når vi arbejde med borgerinddragelse”

Frances O’Donovan er glad for, at byrådet i den foregående periode har været sammensat af mennesker med forskellig erfaring. Noget Frances finder vigtigt: “Vi har alle forskellige erfaringer og værdier med ind i det arbejde, vi laver i byrådet og det er med til at afspejle en mere alsidig befolkningssammensætning. Hvilket jeg synes er vigtigt for, at der ikke opstår skævheder i den politiske repræsentation”. 

Frances tager gerne en kop kaffe og dialog om fremtidens Fredericia
Foto: Privat

Frances har mange bolde i luften i denne tid. Med både mand, barn, specialeskrivning og byrådsarbejde, er det svært at nå det hele. Men hun formår at komme rundt til så mange debatter og vælgerarrangementer som muligt. Men O’Donovan er ikke alene i sin valgkamp. “Jeg er heldig at hele min familie er en del af min kampagne team og hjælper trofast til hver eneste dag. Uden deres hjælp havde valgkampen været noget sværere”.

Der er en generel tendens i Fredericia til at møde kandidaterne positivt. Det har været et gennemgående svar blandt alle kandidaterne indtil nu, og det gør sig også gældende for Frances O’Donovan: “Jeg har heldigvis kun haft positive oplevelser indtil videre. Borgerne er imødekommende og høflige. Jeg synes, det er dejligt, at få mulighed for at snakke om hvordan det går med byen og hvordan de oplever hverdagen fra deres perspektiv”

Frances O’Donovan får hjælp af sin søn i valgkampen
Foto: Privat

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Frances O’Donovan fra Venstre har udvalgt følgende tre:

Sundhed for alle

“Jeg vil arbejde for sundhedsindsatser der er målrettet vores trivsel, mentale- og fysiske sundhed, samt de fysiske rammer for vores by. Sundhed skal på dagsorden hele vejen rundt med et langt større fokus på den forebyggende indsats”

Det gode liv for de ældste

“Det er vigtig for mig, at vi fortsat sikre høj kvalitet af service og tryghed til vores ældre borgere. Både til dem der bor på plejecentre, men også dem der bor selv. Tryghed skal skabes via tiltag, der værner om de ældres helbred, samt igennem øget samarbejde med sundhedsvæsenet. Dertil skal der være nok ressourcer til, at personalet kan koncentrere sig om kerneopgaven, hvorigennem serviceniveauet kan holdes højt”

Det gode liv for de mindste og de unge

“Jeg vil arbejde for en folkeskole 
og dagsinstitution, der udfolder og udfordrer eleverne, uanset hvilket niveau, de har. Den sociale ulighed må ikke begrænse barnets udviklingspotentiale. Det betyder, at der skal være nok ressourcer til, at differentiere undervisning så den imødekommer de forskellige behov en klasse kan indeholde”

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Ja, men kun hvis der er råd til det, uden det forringer kvaliteten af vores kernevelfærd”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Nej”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Nej”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.