Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Denne gang bringer vi et portræt af nr. 3 for Radikale Venstre, Chris Kjær.

Chris Kjær er 29 år gammel, født og opvokset i Fredericia. Chris er HHX student fra IBC Fredericia, hvor han sidenhen har været i praktik og arbejdet som underviser. Chris har netop færdiggjort historie studiet på Syddansk Universitet i Odense.

Det er en undren der har motiveret Chris Kjær til at stille op til byrådet for Radikale Venstre:

“Jeg ved godt, at det drejer sig om kommunalpolitik, og at forskellene ikke er så store som i landspolitik, men jeg undres over, at et politisk spektrum som spænder fra Enhedslisten til Venstre og Dansk Folkeparti kan være så enige, som tilfældet er i Fredericia Kommune. I min verden er der simpelthen nogle politikere, der her ikke lever op til deres mandat”

Han fortsætter:

“Det er fint med brede forlig, men når det foregår bag lukkede døre, hvor vælgerne ikke kan følge forhandlingerne og har svært ved at vurdere, hvem der er vindere og tabere, så er det et demokratisk problem”

Et åbent demokrati er noget der interesserer Chris Kjær. Han mener, at han som historiker med speciale i det danske demokrati, kan bidrage med flere løsninger til, hvordan vi i Fredericia kan få et mere åbent og gennemsigtigt demokrati.

Det er en ting der går igen og igen for alle kandidaterne i denne valgkamp: Alle føler sig respekteret og positivt taget i mod, uanset hvor de kommer og hvad de mener. Det er her også uagtet om det er borgere kandidaterne diskuterer med, eller om de er andre kandidater. Tonen er god hele vejen i gennem.

De fire kandidater til KV17 fra Radikale Venstre
Foto: Privat

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Chris Kjær fra Radikale Venstre har udvalgt følgende tre:

Et mere åbent demokrati

“Politikerne skal bringe debatten ind i byrådet, men samtidig skal borgerne være bedre til at huske, hvorfor de netop stemte på den enkelte politiker eller parti. Dette skal suppleres af en meget mere kritisk presse end tilfældet er i dag”

Flere penge til folkeskolen

“Fredericia kommune ligger desværre i bunden, når det kommer til at bruge penge på folkeskolen. Dette ser jeg, som det største og vigtigste problem at få løst, især når man ved, hvilke udfordringer skolen står med. Foruden flere penge til området, vil jeg kæmpe for en mere fri skole, hvor det er lærerne i samarbejde med forældrene på de enkelte skoler, som sætter dagsordenen. Derudover foreslår jeg en omlægning af skoledistrikterne på baggrund af etnicitet og sociale lag”

Fokus på daginstitutioner

“Vi skal som kommune prioritere den tidlige indsats langt højere. Jeg syntes blandt andet, at det både er en moralsk forkert og økonomisk dårlig beslutning, at sende et barn afsted i skole som ikke er klar til dette. Derudover må læringsmålene aldrig gå ud over nærværet til det enkelte barn, men i højere grad, skal der være hænder nok til at varetage disse to kerneopgaver i institutionerne”

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål.

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Nej, jeg synes de ældres forhold er acceptable, og jeg vil hellere bruge pengene på andre områder”
 • Kommuneskatten skal sænkes?
  • “Nej”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Ja, vi er godt kørende på dette område, men det kan sagtens blive bedre”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Nej, vi er allerede den kommune der bruger flest penge på kultur pr. indbygger”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Nej, jeg synes allerede vi gør et godt stykke arbejde med at tiltrække virksomheder”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.